Tuesday, August 23, 2011

Adam's 4th Besday

Seharian sibuk di dapur lagi. Semalam adala buat cupcakes kononnya untuk celebrate birthday Adam. Tapi masa berbuka bila rasa....Ya Allah...sangatlah tidak sedap. Buang jelah sapa nak makan. Walaupun cuba rescue dengan siraman air gula, bebudak ni cuma makan topping jer. 

So, terpaksalah buat another cake today. Sebab kesuntukan masa, buat kek kukus je. Banyak kali juga buat experiment icing. Lastly baru jadi lepas sieve the icing sugar. Kalau pemalas memang tak jadi buat icing. Membazir jer nanti. Masuk tong.

Petang...masak untuk berbuka pulak...ayah sibuk harini. Cadangnya harini nak ke kedai. Petang just beli je kat bazar. Lagipun ni minggu akhir sebelum beraya, malas nak beli lauk basah dah...

Tapi sebab cupcakes disaster, kedai ditutup. Haripun gelap jer, macam nak hujan. Kedai tu, hari cerah pun customer jarang apatah lagi hari hujan. Bulan puasa memang tak de customer...Semoga customer akan ramai lepas raya ni. 

Stok pun kena up lepas raya. Kalau order sekarang susah lak nanti nak cuti raya lak. Apa-apapun tunggu lepas Raya baru nak buat semua benda.

Semoga Adam dipanjangkan umur, dijauhkan penyakit, dimurahkan rezeki dan menjadi anak yang taat serta menunaikan sembahyang. Mummy LOVES you!

Adam is 4 

Disastrous cupcakes

Cake for Adam

No comments:

Post a Comment