Friday, September 9, 2011

Balang gula penuh semut...

Tensen la ayah ni tak tutup balang gula rapat-rapat....Nak marah pun dia dah fly ke US. Hmm...safe journey hunny. 

Well, harini lalok saja sebab pagi tadi bangun pukul 2 pagi...nak hantar ayah ke airport. Mengantuk....bebudak pun lalok sebab terpaksa ikut hantar ayah. Yelah, sapa nak jaga anak-anak aku. So, tadi semua buat kuak dada... Petang bangun, Adam terus duduk kat meja nak buat aktiviti dia. Harini tulis U, count to 10, word search...apa lagi, tulis nombor. Tu jelah. Buku Bacalah Anakku tu harini tak sempat buka. Kejap lagi lepas mandi petang cuba ajar. Adam dah boleh a, i, u dan n. Lepas ni na, ni, nu...tak sangka Adam menunjukkan minat nak belajar dirumah. Tak perlu paksaan. Dia pun nampak happy saja. Buleh buat aktiviti bila masa dia suka, Bila bosan pi main tablet mama. Banyak app untuk toddler yang aku install. So, kira belajar la secara interaktif. 

Surf internet...keyword: preschool activity. Punyalah banyak....terasa syiok. Overwhelmed...Tak sabar nak print. Ada yang jenis interaktif guna PC. Okaylah. Boleh cuba...

No comments:

Post a Comment