Monday, September 5, 2011

Life resumes...

After Raya, kehidupan kembali normal. Esok akan ke kedai, buka dan pos barang. Harini, sibuk dengan berita kameraman bernama tv yang meninggal di Somalia, kasihan anak-anak dan wife dia...

Esok, decided not to send Adam to the taska again, will sms Buba about that...
I will become the teacher to teach him spell and read using phonetic method. Harapnya I can succeed to teach him before the next schooling year. Kasihan Adam, banyak ketinggalan. Balik raya haritu bila dicompare dengan cousin nya, memang jauh berbeza, Adam macam budak umur 3 tahun. Cakap tak boleh dan asyik jerit....Mama lak naik tensen dan asyik memerap dalam bilik. Maafkan mama sebab abaikan Adam. Adam tak makan, tak mandi sebab mama rajukkan Adam yang asyik jerit kat mama. Bila mama nak suapkan nasi Adam akan tepis dengan tangan, mama suruh go toilet Adam akan jerit....Tiap kali balik kalau terjumpa cousin mesti tercompare...maafkan mama. Maafkan mama...Mama sayang Adam.

Balik dari Perlis terus ajak ayah ke Tesco. Cari kedai Popular nak beli buku/program tuk baca cepat...Ada terjumpa satu: kaedah phonetic. Tak perlu hafal ABC, cuma sebutan jer. Semalam dah tengok cd. Cuma nak baca buku panduan sebelum start ngajar. Insyallah mama akan cuba sedaya upaya untuk ajar Adam membaca sebelum sesi tahun depan. Adik pula mama nak belikan program Brillkids sebab adik masih kecil...

Ya Allah, lapangkanlah dadaku ini....

Tadi rasa sebak bila baca entri blog Kau dan Aku....aku tak dapat bayangkan perasaannya...dugaan yang dia hadapi...MasyAllah teramat berat. Ku doakan kau tabah...hanya masa pengubatnya. Anak dia dan aku lebih kurang bayanya. Girl juga....aku selalu terbayang kalau akulah....mungkin gila agaknya sebab anak-anak akulah duniaku. Kerjaku menjaga anak-anakku....aku berenti kerja tuk menjaga mereka...jika mereka tiada maka gilalah aku...mana mungkin hidup kembali normal. Ya Allah, sihatkanlah tubuh badan dijauhkan penyakit dan bala bencana dari menimpa ahli keluargaku...Amin...

No comments:

Post a Comment