Thursday, November 3, 2011

SGT tertinggal & Speech therapy session 3 & 4

Ntah macam mana, best buddy tertinggal kat showroom....dah tak keruan. Nak patah balik ambil malam-malam ni takmolah. Takut...So malam ni takleh la layan internet sampai lalok. Harap selamat. Esok terpaksa gi ambil lak...my SGT

Haritu, therapy Adam, both la about the same. Ms. Kok tu bagi kertas untuk Adam lekatkan sticker atau cop bila habis task. Okeylah dah diamalkan di rumah. Suruh dia tulis, then bagi sticker. Habis task dapat sticker. Tak buleh bagi reward best sangat sebab nanti dia meraung nak reward. Habis semua barang dicampak ke lantai, pas tu si mama naik berang. Apa pun tak dapat...

Maybe sebab session petang, dalam perjalanan pun Adam tidur, so dia agak letih la nak layan Ms. Kok ni. Nak main saja, tanak cakap pun walaupun perkataan yang dia tahu...hu hu hu. So, next session dah booked pagi-pagi after breakfast. Takdelah moody dan letih. Yelah, pagi dah buat aktiviti dengan mama. Petang session lak, letihla budak ni.

So, Adam ni kena banyak di tanya soalan di mana/ apa/ bila/ kenapa....(wh Questions)
then, NYANYI - improve sebutan nyanyian
tunjukkan gambar - action
Banyakkan vocab...(baca kamus?)

Banyaklah homework before the next session which is 3 weeks from now. Hope we can do this...AMIN

No comments:

Post a Comment