Sunday, January 22, 2012

Brillkids untuk Adelina



Alhamdulillah...tercapai juga cita-cita nak beli Brillkids. Dah lama tunda...sebab kena bayar cash. Kalau nak bayar credit card, kena order kat Hong Kong...

Haritu call agen Brillkids kat KL tanya dia kenapa harga kalau beli online lagi murah? Dia kata sebab kalau jadi apa-apa nanti susah nak dapat support. Paling dekat Hong Kong. Shipping lak berbulan baru sampai... Nanti kot cd patah ke rosak ke depa sini tak bertanggung jawab...yolah.

Mahal 2 ratus tu...Malas nak fikir, bayaq jelah. Aku ambik pekej Brillkids early reader and maths...RM1350.00 termasuk shipping. Okay la, 2 hari dah sampai. Tapi tak install lagi kat komputer ni. Sebab kena clear rem. Semua gambar lama, video dah buang. Insyallah lepas balik kampung nanti install. Nak baca pamplet dulula.

Dulu dah buat trial 9 days...Adik memang suka. Adam? tak suka. Sebab tu beli Grolier kat Adam.
Beli benda ni, akan dapat flap card tuk belajar baca, buku 25 keping---flip flap books which is very good. Lesson plan tuk 2 semester. Ada lagi flap tuk letak gambar family...customize la.



Brillkids ni kan, senang tau, cuma 5-10 mins setiap hari. Ikut jer program dia. Ada 365 hari. Tak payah pening-pening cari bahan macam tuk Adam tu kan. Just tekan enter/click mouse jer. Yang penting, kita bersama-sama buat dengan anak kita. Kira Q time gak tu. Kalau dia nak tengok lagi, cuma repeat the day punya program. Kalau sibuk, buleh selang...takde masalah. Pastu, ada bahan tambahan buleh download dari website, ada forum untuk suport...banyak gak la. Kira buleh overwhelming la...take it slow.
We'll see. If she can read next year...I will buy Mandarin package lak...
I will jot her development here...just for my references. Gud Luck to me and adik.

No comments:

Post a Comment