Skip to main content

Apps for Adam

Firstly, congratulations to my blogger friend, also a good friend, also a SAHM----> Blackmountain for your new baby...!!! Tahniah!

Haritu masa kelas terapi, Ms K kata banyakkan praktis reasoning, cause and effect, sequence...dia kata cuba cari apps untuk tablet.
Oh, ye ke? Ada apps reasoning? Haritu punya search android market...takde pun.
Takpe, try search sekali lagi...
Search punya search....jumpa! Oh rupanya kena masukkan kata kunci autism. Ada satu jer yang bagus. Tu pun satu segmen jer free. Lain kena beli. Pro version. Masalahnya takde pun pro version...

Ini Buddy Bear...quite good. I will wait for the pro version and will buy.



Adam & adik suka main...but you know they will get bored soon. How ever they are learning something to improve their understanding concept of cause & effect right?

Next is this app, alamak, apa tajuknya? nanti i check balik. Dia ada gambar tangan mencapai bulatan tu, I want to, kalau sentuh sekali lagi akan naik tanda pangkah, I don't want to...pastu sentuhlah gambar seterusnya, dia akan buat ayatlah, I want to go to the pool, I want to go to the zoo...I don't want to go to circus, I don't want to walk the dog...so on.

 Bawah ni, I want to eat...cake, pudding, banana....
 I want to wear...shirt, skirt, hat....

Bolehlah....daripada asyik main game ntah apa-apa macam angry bird tue kan....hopefully buddy bear akan keluar pro version soon. Definitely will buy.

Then I found this app for ladies, to monitor cervical mucus...wow...I used to monitor mine manually you know...so that I know my body and natural contraceptive... but at the end this strategy failed because I got pregnant with Adelina...
Nice....superb. Will use this after my Implanon expired. 

Comments

Popular posts from this blog

I want IKEA kitchen...bahagian lima: Installation

Sebenarnya dah boring tulis entry nie.....pasal dapuq ni.
Semasa aku tulis entri ni, dapuq aku dah 99% siap. Tinggal nak pasang plinth kat kaki kabinet.
Sebab tu macam malas nak tulis. Excited dah kurang. Next entry will be the finale, Before & After.

So....lepas beli barang dan bayar apa yg perlu dibayar....maka baliklah kami ke Kulim....
Lepas 3 hari macam tu, depa mai....first trip, hubby check semua barang. Make sure check dengan amat teliti. Sebab barang hanya akan beza di item article number.... ada barang salah hantar ada barang takde dan kotak yg kami pack macam gila kat sana haritu depa tertinggal.....beribu gak nilai barang dalam 2 kotak tu. Barang yg tertinggal tu, ada orang mai ambil dan tukar pada hari berikutnya....customer service ikea memang tip top lah jangan risau kalau ada kes macam nie...

Hubby aku punyalah excited mula nak pasang kabinet malam tu juga....sampai tumpah kicap sebotol. Rumah tengah macam tongkang pecah. Aku dah pesan, simpan dulu botol tu nanti p…

Bagaimana hendak mendaftar & mencarum sebagai Majikan di KWSP

KWSP

Bila pekerja dah mula bekerja....maka barulah si Majikan boleh pergi mendafar. Kalau pekerja belum start kita dah terhegeh-hegeh...pegawai kwsp suruh balik dulu...hahaha. Takpe kalau pekerja dah bekerja banyak bulan so bila kita mendaftar, kwsp akan charge caruman tertunggaklah yg beberapa bulan tue.

Majikan walaupun ada satu pekerja, dan pekerja tu layak dicarum..kenalah mencarum. Kalau tidak, kut depa mai check di premis kan tak pasal2 kena denda. Macam mana nak tau pekerja tu layak mencarum ke tak? maka pi lah ke website jabatan tenaga kerja...ada maklumat.

Macam aku, aku tak de bajet. Aku upah part time jer...still kena sebab waktu bekerja lebih dari 14 jam seminggu.

So, samada korang download borang KWSP 1 di website KWSP tu atau walk in ke pejabat KWSP. Baca arahan...isi lengkap. So, siap hari itu juga akan dapat nombor pendaftaran majikan secara sms. Jangan lupa daftar i-account untuk memudahkan urusan pembayaran/semakan.

Nak mancarum pula macam mana? kalau pejabat kwsp de…

I want IKEA kitchen...bahagian enam: Siap!

Siap dah sebulan lepas....satu part tak pasang lagi. Plinth, ada masalah nak potong kayu. Biarlah nanti beli gergaji bulat tu baru boleh potong. Akhirnya siap 99%.
Kos SEMUA RM6588 (termasuk lantai kayu, electrical, piping, hood, meja, algot system dan aksesori) sahaja. Tunai. Tidak termasuk kos lori.
Yes, i love my new kitchen. I love my personal finishing touch and still touching up a lil bit here and there.
It suites us, a family of four.






Tu jelah...happy with the result.