Saturday, March 24, 2012

Brillkids week 6 & Story Sequence

Kami dah habis week 6...tengok gambar di bawah, nampak tak, rasa macam blur...
Setakat ni malay phonic baru buku satu yang di'convert' ke versi brillkids.
Susah nak tulis details brillkids ni sebab perkataan harian berubah bertambah dan berkurang...tetapi sama. Taktau macam mana programmer susun. I tekan play jer...
Phonic english untuk minggu ni---> words ending with 'ad', 'an' dan 'ap'
ad----> bad, clad, dad, fad, glad, had, lad, mad, pad, sad, tad
an----> ban, can, fan, man, pan, plan, ran, scan, tan, van
ap----> cap, flap, gap, lap, map, nap, rap, sap, snap, tap, zap

tu jelah untuk week 6.



 Di bawah ni pula...Adam punya praktis buat sequence. Suruh dia cerita apa terjadi selepas itu. I cetak from this link...abc teach. Free jer cuma gambar orang kayu. Takpelah janji buleh praktis...


Ada banyak lagi nak buat...Adam ni kena tunggu mood juga. Nanti kalau paksa dia stress pula kan...Memang kena warnakan sekali dengan dia supaya dia rasa dapat perhatian.

No comments:

Post a Comment