Skip to main content

It's coming...

The bad feeling of depression is on it's way... but I will try not to let it control me. I am in control of my emotion not emotion controls me. 
Tetiba terasa sedih dan menangis in the middle of the night...? 
I have this burden, I cannot tell.
No one knows...not my mom, nor friends...
I wonder why it happens to me? May be because of previous sin?
Aku reda dengan ketentuanNya.
Lagipun hidup ini hanya satu jambatan ke sana...

I went to Tesco for groceries again. It was late, no time to cook dinner...so decided to bought ayam panggang there...I looked for the person in charge, this guy was doing somthing at sushi section...I told him 'NAK AYAM', then he called his co-worker back there. Then this lady came out, she was busy cooking some souce, I was trying to make eye contact with her, ok then told her and point at the grilled chicken. She was aware but has no emotion...still cooking the sauce. I stood there and waited... Adam got bored and start running, I left...cursing that b*T*h. ...I waited there more than 5 mins. 
Why she had to do that? She could just say ' Tunggu sat na...'.
Moron! I just lodged a complaint at the customer service...If you hate handling customers, you can work in other area...like washing the floor...cleaning toilet...just anything at the back not front. 
Then, went down the escalator, there was a moron pushing her trolley so near and hit me at the end of the lane...DAMN B*T*C!!! She said no sorry...She said the trolley pushed itself. Yeah, hope someone will hit you @ your stupid butt ...the hard way! 
Done cursing, at the parking lot, busy putting the stuff into the car, there was a guy...I glanced at him...Oh...no, a salesman! Dammit!!! He sells surah Yassin, I said no, I had a lot of surah Yassin, the he showed me a book...RM12. Oklah, I kesian kat you, I beli...
Semoga esok lebih ceria dan dimurahkan rezeki dari segala segi. Amin...
Donno when to read this...most of my motivational books left dusty  unread

Buat kraf roket dengan Adam hari ni...

Comments

Popular posts from this blog

I want IKEA kitchen...bahagian lima: Installation

Sebenarnya dah boring tulis entry nie.....pasal dapuq ni.
Semasa aku tulis entri ni, dapuq aku dah 99% siap. Tinggal nak pasang plinth kat kaki kabinet.
Sebab tu macam malas nak tulis. Excited dah kurang. Next entry will be the finale, Before & After.

So....lepas beli barang dan bayar apa yg perlu dibayar....maka baliklah kami ke Kulim....
Lepas 3 hari macam tu, depa mai....first trip, hubby check semua barang. Make sure check dengan amat teliti. Sebab barang hanya akan beza di item article number.... ada barang salah hantar ada barang takde dan kotak yg kami pack macam gila kat sana haritu depa tertinggal.....beribu gak nilai barang dalam 2 kotak tu. Barang yg tertinggal tu, ada orang mai ambil dan tukar pada hari berikutnya....customer service ikea memang tip top lah jangan risau kalau ada kes macam nie...

Hubby aku punyalah excited mula nak pasang kabinet malam tu juga....sampai tumpah kicap sebotol. Rumah tengah macam tongkang pecah. Aku dah pesan, simpan dulu botol tu nanti p…

Bagaimana hendak mendaftar & mencarum sebagai Majikan di KWSP

KWSP

Bila pekerja dah mula bekerja....maka barulah si Majikan boleh pergi mendafar. Kalau pekerja belum start kita dah terhegeh-hegeh...pegawai kwsp suruh balik dulu...hahaha. Takpe kalau pekerja dah bekerja banyak bulan so bila kita mendaftar, kwsp akan charge caruman tertunggaklah yg beberapa bulan tue.

Majikan walaupun ada satu pekerja, dan pekerja tu layak dicarum..kenalah mencarum. Kalau tidak, kut depa mai check di premis kan tak pasal2 kena denda. Macam mana nak tau pekerja tu layak mencarum ke tak? maka pi lah ke website jabatan tenaga kerja...ada maklumat.

Macam aku, aku tak de bajet. Aku upah part time jer...still kena sebab waktu bekerja lebih dari 14 jam seminggu.

So, samada korang download borang KWSP 1 di website KWSP tu atau walk in ke pejabat KWSP. Baca arahan...isi lengkap. So, siap hari itu juga akan dapat nombor pendaftaran majikan secara sms. Jangan lupa daftar i-account untuk memudahkan urusan pembayaran/semakan.

Nak mancarum pula macam mana? kalau pejabat kwsp de…

I want IKEA kitchen...bahagian enam: Siap!

Siap dah sebulan lepas....satu part tak pasang lagi. Plinth, ada masalah nak potong kayu. Biarlah nanti beli gergaji bulat tu baru boleh potong. Akhirnya siap 99%.
Kos SEMUA RM6588 (termasuk lantai kayu, electrical, piping, hood, meja, algot system dan aksesori) sahaja. Tunai. Tidak termasuk kos lori.
Yes, i love my new kitchen. I love my personal finishing touch and still touching up a lil bit here and there.
It suites us, a family of four.






Tu jelah...happy with the result.