Sunday, March 4, 2012

marah-marah

Tak taulah, sejak semalam asyik marah-marah...
yang jadi mangsa, adik dan adam...
adam pun, yang pi cucuk pipi adik dengan pensel tu kenapa? nasib tak kena mata...
adik pun, saper suruh menjerit kat abang adam masa dia buat homework?
mama pun...lain kali marah untuk mendidik, bukan melepaskan ggggrrrrrr......
ayah pun, tolong la mama...i tak buleh jaga anak sorang-sorang...buat anak sama-sama, jaga pun sama-sama la kan?...asyik dengan hobi baru.

Oh, i tak dapat la pergi majlis kebumi Opah. I sedih sama...Maybe that was the reason of my being such an angry bird...even today still pantang salah sikit. Nanti jerit sampai keluar anak tekak. Budak bukan faham pun apa yang dijeritkan...Yes, i know that...tak payah la nak menasihati i ni. Memang iman i kurang banyak dalam hal ni. Sabar i cetek....

Opah dah dikebumi malam tadi, dah lewat baru adik i sms...apelah awat tak gitau awal? Tahulah semua sibuk...Anyway memang i takmau pi. I takmau tengok Opah dalam keadaan terbujur kaku tak bercakap dan senyum kat aku. Biarlah i ingat dia seperti kali terakhir i tengok dia dulu...

Harini pulak, sibuk la...pagi dah ke kedai lepas hantar adam dan breakfast. Adam school on Sunday. Ni kan Kedah...Ada customer nak datang...tima kaseh yer...banyak dia beli. Alhamdulillah. Then gi Tesco beli phone baru...bulehla nak baca emel sementara tunggu SGT kena servis seminggu...mati kutu la takde internet di kedai tu. Pastu tetiba ada orang kol, nak hantaq barang...eh bila masa aku order. Adala barang nak sampai tapi hari Selasa...takpelah sebab dah balik suh dia hantaq rumah, ooo rupanya ada satu order tapi aku tak bayaq lagi pun...dia dah hantar? bagus bagus...Petang lagi, plumber lak datang pebaik sinki...Alhamdulillah sinki tersumbat yang amat memeluatkan dah settle...

Cuma tak sempat aku nak drill dinding gantung rak...sebab apa? ni jiran aku ni balik pulak nanti menggangu depa...bunyi drill kan bising + bingit. Takpelah aku buat weekdays projek tu.

Well, now is 6pm, nak masak pulak.
Esok Insyallah pi mendaftar Adam masuk darjah satu...

2 comments:

  1. Azza, part atas tu aku sokong..kadang2 nak tunjuk marah kat org lain (read: Ahmad) tp anak2 la jadik mangsa huhu..

    Ahmad la ni giler d/load apps..3 thn lps aku peknen Nazrin dia dpt moto baru, thn ni dia tukaq2 phone lak..maleh dah nak bebel..masuk telinga kanan kluaq telinga kiri ja heh

    ReplyDelete
  2. ok, i will read nanti tunggu cik samsung SGT siap servis...buleh baca time nak tidoq...zzz tu. :)

    'boys will be boys'...no matter how old they are...

    my hubby pun banyak membazir dengan hobby-hobbynya yang shit-shit chicken poo. Kejap ni kejap itu...sigh.

    Kita: ingatlah apa yang kita buat ni satu ibadah...setiap yang kita buat dihargai Allah... :)

    ReplyDelete