Tuesday, April 3, 2012

i want but i can't

Rambutku dah panjang macam pontianak harum sundal malam....hujungnya kering macam sabut kelapa. 
Ingin sekali trim rambut biar nampak macam rambut Rozita Che Wan. Buh kaler hazel...pastu buat curly di hujung...tapi apakan daya....takde sapa nak jaga anak i. So, taktaula...semalam dah bagitau akak kerja kedai bawah nak potong rambut...tapi tetiba si adik tidur punya lama. By the time free, akak tu pun dah nak balik dah... tadi pun ingat nak tanya harini dia free tak? Tapi dah agak lewat, anak pun nak makan tea time dah...mungkin esok...after lunch. Kalau adik tak nap buleh la turun...bergantung jika akak tu ada juga. 

Begitu jugalah halnya dengan gigi...nak cabut satu gigi ni...still tak buat. Sebabnya takde sapa nak menjaga anak. Adam buleh bawa tapi si adik susah...lagipun jumpa dentist kena tunggu lama....budak cepat bosan...so, gigi ni mungkin akan bersamaku lama lagi...kalau buleh cabut sendiri dah buat dah...

Mak jauh...mak mertua pun jauh....tengok kawan-kawan seronok sebab parents dekat. Nak gi mana-mana takde masalah...tinggal kejap dah on program. Nak pi kelas weekend ke...soping ke...salun ke...spa ker....aerobik ke....macam-macam aktiviti. Aku ni terpaksa tunggu anak besaq masuk sekolah kot. Time tu dah tua dah malas nak buat semua benda tadi. Tapi kalau keluar baby baru, back to square one...layan jelah. 

No comments:

Post a Comment