Skip to main content

Selamat Hari Jadi Adam yang ke-8

22 Aug 2015
Assalamualaikum anak mama yang hensem...

Happy Birthday mu son. You are officially 8 years old.
Dah katam mugaddam?
Dah boleh tarannum?
Mama harap Adam menjadi anak soleh.
Kawan sekolah ramai tak?
Ada yang buli Adam? ke Adam buli orang? Ish, jangan jadi naughty boy, you are my good boy remember?
Well, I hope you are going to have a blast birthday today...
Happy Birthday to you....Happy Birthday to you...Happy Birthday dear Adam...Happy Birthday to you.
If I am around, I will play a birthday song for you...
How's your piano lesson? Is your teacher garang? I used to have a very garang teacher. I hate him.
If you hate the class, just tell your dad that you want to take a break for a while. If you miss the lesson, go back. If you feel relief, okay. 
I hope my son is a happy boy. I want you to be happy. 
Adam ada pakai speck mata?
Mama dulu darjah 5 dah start pakai...bosan tul sebab kawan-kawan ejek mama.
Zaman moden ni orang dah tak kisah sebab semua pun pakai speck sebab semua asyik tengok TV dan main game.
I hope your eyes is fine and superb because you dad has a perfect vision. I chose someone without glasses and make sure he's not wearing contact. I want a perfect vision hubby.... :)
Mama sayang Adam. Please pray for me. Bye...

Comments

Popular posts from this blog

I want IKEA kitchen...bahagian lima: Installation

Sebenarnya dah boring tulis entry nie.....pasal dapuq ni.
Semasa aku tulis entri ni, dapuq aku dah 99% siap. Tinggal nak pasang plinth kat kaki kabinet.
Sebab tu macam malas nak tulis. Excited dah kurang. Next entry will be the finale, Before & After.

So....lepas beli barang dan bayar apa yg perlu dibayar....maka baliklah kami ke Kulim....
Lepas 3 hari macam tu, depa mai....first trip, hubby check semua barang. Make sure check dengan amat teliti. Sebab barang hanya akan beza di item article number.... ada barang salah hantar ada barang takde dan kotak yg kami pack macam gila kat sana haritu depa tertinggal.....beribu gak nilai barang dalam 2 kotak tu. Barang yg tertinggal tu, ada orang mai ambil dan tukar pada hari berikutnya....customer service ikea memang tip top lah jangan risau kalau ada kes macam nie...

Hubby aku punyalah excited mula nak pasang kabinet malam tu juga....sampai tumpah kicap sebotol. Rumah tengah macam tongkang pecah. Aku dah pesan, simpan dulu botol tu nanti p…

Bagaimana hendak mendaftar & mencarum sebagai Majikan di KWSP

KWSP

Bila pekerja dah mula bekerja....maka barulah si Majikan boleh pergi mendafar. Kalau pekerja belum start kita dah terhegeh-hegeh...pegawai kwsp suruh balik dulu...hahaha. Takpe kalau pekerja dah bekerja banyak bulan so bila kita mendaftar, kwsp akan charge caruman tertunggaklah yg beberapa bulan tue.

Majikan walaupun ada satu pekerja, dan pekerja tu layak dicarum..kenalah mencarum. Kalau tidak, kut depa mai check di premis kan tak pasal2 kena denda. Macam mana nak tau pekerja tu layak mencarum ke tak? maka pi lah ke website jabatan tenaga kerja...ada maklumat.

Macam aku, aku tak de bajet. Aku upah part time jer...still kena sebab waktu bekerja lebih dari 14 jam seminggu.

So, samada korang download borang KWSP 1 di website KWSP tu atau walk in ke pejabat KWSP. Baca arahan...isi lengkap. So, siap hari itu juga akan dapat nombor pendaftaran majikan secara sms. Jangan lupa daftar i-account untuk memudahkan urusan pembayaran/semakan.

Nak mancarum pula macam mana? kalau pejabat kwsp de…

I want IKEA kitchen...bahagian enam: Siap!

Siap dah sebulan lepas....satu part tak pasang lagi. Plinth, ada masalah nak potong kayu. Biarlah nanti beli gergaji bulat tu baru boleh potong. Akhirnya siap 99%.
Kos SEMUA RM6588 (termasuk lantai kayu, electrical, piping, hood, meja, algot system dan aksesori) sahaja. Tunai. Tidak termasuk kos lori.
Yes, i love my new kitchen. I love my personal finishing touch and still touching up a lil bit here and there.
It suites us, a family of four.






Tu jelah...happy with the result.