Sunday, April 15, 2012

Spring Cleaning

Ya betul...walaupun kat Malaysia ada musim panas memanjang, hujan pun kengkadang over lebat...
Bukan apa. Dah lama nak spring cleaning my house. Banyak sangat barang lama yang sayang nak buang...sampai rumah makin lama makin gelap dengan barang.barang.

Baby seat...stroller pun ada 4...baby crib, mainan budak-budak...beg, beg lama, beg baru, baju, macam-macam..bantal lama, kusyen lama, semua makan space dalam rumah teres 2 tingkat nie.

Sekali tetiba hubby i panggil orang astro tukar mesin astro, kasi upgrade, dia mai time rumah semak tahap gaban. Aku pun sibuk time tue ngan isu customer tak dapat barang order...sibuk masukkan katalog barang baru lagi...sibuk, brillkids tak sempat, aktiviti apa pun tak sempat dengan anak-anak...

Technician tu kata 'wah abang, rumah banyak barang...'
ler, nak kata rumah semak la tue..mana taknya, kat tangga penuh kotak barang lama...depan tangga ada crib baby penuh ngan stuff inside...

Apa lagi, weekend ni, seharian berpeluh kemas...mana nak buang...buang. mana nak derma...derma.
Puas hati aku, Cuma baju bayi anak-anak sayang nak derma, simpan sampai reput...
Hari ni, make up Brillkids, buat bacalah anakku dalam brillkids, suh bebudak tengok grolier dan buat aktiviti lepas tue...Adam takde homework, buat aktiviti mama...baca buku...bla bla.

No comments:

Post a Comment