Wednesday, May 16, 2012

Exam...?

Yup, feeling like writing in Malay.

Pagi tadi, tetiba cikgu tadika bagitau next week ada exam. Terkejut mak...Adam ni boleh la dikatakan tak mengenal abjad. Jawi lagi (tahu Alif jer), 123 pun I tak konfem dia tau. Sebab tiap kali tanya mesti salah...

Tanya cikgu, dia camana kat school? Cikgu kata, dia lambat sikit....
Yelah, mama faham...mama tak kisah Adam dapat markah kosong. Mama tau tahap Adam di mana. Adam masih di tahap 3.5 years old. Adik pulak yang dah pandai bilang sampai 13.

Mungkin esok ajak dia praktis dengan tools grolier yang fun thinker tu. Lama tak main sebab benda buka tutup tu suka hilang...so simpan buat pekasam. There's nothing much I can do in a short notice. I don't wanna think bout it. Let it be...

Kengkadang stress tengok anak kawan dah boleh solve simple math....buang perasaan banding-banding jauh-jauh. Adam ni tak sama...dia lambat sket disebabkan masalah dia tue. Nanti nak masuk sekolah mesti duduk kelas belakang... :(

I just focus on activities during this mid term break, dah beli buku baru, buku origami, puzzle untuk adik, since adik dah pandai solve puzzle kat tablet, so beli puzle 'hidup' kat dia.

Gud Luck my son.

No comments:

Post a Comment