Skip to main content

Semangat Mengkait

Semalam, seharian layan maraton Revenge....tu pun tak habis. Hari ni sambung.
Semalam patutnya ada Therapi Sesion tetapi ku terlupa, patut la ada reminder kat tablet tapi bila dah tengok, sudah terlambat...miss K pun telefon, Alamak!!! Maaf Miss K, kita tunda lagi 2 minggu. Kali ni set reminder 24hours before....

Cerita Revenge, best....sebab pelakon Emily VanCamp tu cantik....memang suka tengok dia berlakon, ala-ala girls next door gitu...Storyline pun menarik la...
Penat...Desperate housewife ada lagi 4 episod. Grey's Anatomy 8, tak start lagi....

Semalam, ntah tiba-tiba tengok bakul crochet....lamanya tak sentuh. Benang banyak lagi. Cuma jarum takde yang sesuai. Kat Kulim ni takde kedai jual jarum besar 5mm ke atas, semua jenis kecil-kecil...
Buka page Theresa Richardson, ada snow cap yang ada dandan kat earflap. comel....nak buat!!!
Pastu surf gambar crochet purse....COMEL....nak buat!!! Nak jual!!!
Takpelah, aku beli online jelah, terjumpa pulak website Daknit, memang dah bookmark blog dia dulu...tapi tak buka...WAHHHH!!!! Banyaknya hooks!!!! Benang pun banyak!!!! BELI BELI BELI....ha ha ha. Tidur lambar layan Daknit. ----->http://yarnsonlineshop.com/

Nak buat satu hari ni.... :)

Projek Berjaya

Projek Fail

Projek Berjaya

Fail

Comments

  1. terer? dulu aku selalu kagum dengan orang boleh mengkait nie. saja belajaq. bolehla tapi tiap kali nak buat kena ulangkaji stiches...tengah buat projek baru ni. tunggu...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

I want IKEA kitchen...bahagian lima: Installation

Sebenarnya dah boring tulis entry nie.....pasal dapuq ni.
Semasa aku tulis entri ni, dapuq aku dah 99% siap. Tinggal nak pasang plinth kat kaki kabinet.
Sebab tu macam malas nak tulis. Excited dah kurang. Next entry will be the finale, Before & After.

So....lepas beli barang dan bayar apa yg perlu dibayar....maka baliklah kami ke Kulim....
Lepas 3 hari macam tu, depa mai....first trip, hubby check semua barang. Make sure check dengan amat teliti. Sebab barang hanya akan beza di item article number.... ada barang salah hantar ada barang takde dan kotak yg kami pack macam gila kat sana haritu depa tertinggal.....beribu gak nilai barang dalam 2 kotak tu. Barang yg tertinggal tu, ada orang mai ambil dan tukar pada hari berikutnya....customer service ikea memang tip top lah jangan risau kalau ada kes macam nie...

Hubby aku punyalah excited mula nak pasang kabinet malam tu juga....sampai tumpah kicap sebotol. Rumah tengah macam tongkang pecah. Aku dah pesan, simpan dulu botol tu nanti p…

Bagaimana hendak mendaftar & mencarum sebagai Majikan di KWSP

KWSP

Bila pekerja dah mula bekerja....maka barulah si Majikan boleh pergi mendafar. Kalau pekerja belum start kita dah terhegeh-hegeh...pegawai kwsp suruh balik dulu...hahaha. Takpe kalau pekerja dah bekerja banyak bulan so bila kita mendaftar, kwsp akan charge caruman tertunggaklah yg beberapa bulan tue.

Majikan walaupun ada satu pekerja, dan pekerja tu layak dicarum..kenalah mencarum. Kalau tidak, kut depa mai check di premis kan tak pasal2 kena denda. Macam mana nak tau pekerja tu layak mencarum ke tak? maka pi lah ke website jabatan tenaga kerja...ada maklumat.

Macam aku, aku tak de bajet. Aku upah part time jer...still kena sebab waktu bekerja lebih dari 14 jam seminggu.

So, samada korang download borang KWSP 1 di website KWSP tu atau walk in ke pejabat KWSP. Baca arahan...isi lengkap. So, siap hari itu juga akan dapat nombor pendaftaran majikan secara sms. Jangan lupa daftar i-account untuk memudahkan urusan pembayaran/semakan.

Nak mancarum pula macam mana? kalau pejabat kwsp de…

I want IKEA kitchen...bahagian enam: Siap!

Siap dah sebulan lepas....satu part tak pasang lagi. Plinth, ada masalah nak potong kayu. Biarlah nanti beli gergaji bulat tu baru boleh potong. Akhirnya siap 99%.
Kos SEMUA RM6588 (termasuk lantai kayu, electrical, piping, hood, meja, algot system dan aksesori) sahaja. Tunai. Tidak termasuk kos lori.
Yes, i love my new kitchen. I love my personal finishing touch and still touching up a lil bit here and there.
It suites us, a family of four.






Tu jelah...happy with the result.