Monday, July 9, 2012

Berakhir sudah minggu malas

Ya betul...
Minggu lepas tunggu lori punya pasal seminggu duduk rumah...dapat barang hari Rabu...lepas tu terus sambung sampai weekend. Kalau ikutkan harini pun malas tapi sebab ada kerja kena la pegi jenguk kedai nanti berhabuk...oh, nak bayar sewa bulan Julai...lagipun petang ni nak pi beli kasut dengan kak Nori. Dah bagitau hubby ku balik lambat nak ronggeng pre-Ramadhan. You nak makan apa? I beli? Okay dia nak makan Kueyteaw Hailam... Dah bagitau jangan telefon suruh balik awal...kalau telefon aku tak reply. Jangan ganggu ku ronggeng. Budak-budak? Owh...mestilah ku bawa...mana nak campak budak-budak tu. Harini semua mandi manda kat kedai siap-siap. Nanti balik terus zzzz saja.

Weekend sibuk hapdet blog adik...dah buat apa yang patut. Boleh terus bayaq pakai PayPal....still tak siap lagi. Slow-slow la aku buat...payah buat bisnes kat blog, sebab manual. Kalau website, tekan butang on/off jer nak jual barang....blog? sebab free terima jelah kan...haritu tanya hubby, rasa macam nak bukak website kat biz adik ni senang sikit nak maintain...dia kata tak payah lah, adik tu hangat-hangat tahi ayam piru...nanti banyak masa akan habis dengan website dia. Website kita pun banyak kerja nak buat....btui gak. Dah la kena renew website tiap tahun....$$$ lagi.

Rezeki...tetiba ada warning virus masuk...Trogan Gen 2 namanya. Tanya hubby, apa bende ni ha? Selalu naik tapi sistem anti-virus ni tak boleh buang virus tu, dia kuarantin jer. (sebenarnya dah lama virus ni berlegar kat dalam net book aku ni...) Hubby kata virus ni bahaya ni. Dia punya kerobek lappie nie. Aku kata biarlah, dah lama dalam nie takde apa pun. Pastu hubby nanti kalau password banking semua kena curi padan muka....pastu dia tensen sebab komputer ni lembab. Kalau click kena pejam celik 5 kali baru respond...dia tensen. "Ni macam mana boleh hidup komputer lembap cam ni?" aku katalah aku ni manalah ada $$$ nak beli baru. Kalau beli pun installment jerlah. Tu TV kedai tak habis bayaq lagi tue...
Terus dia pi kat website DELL terus dia beli satu kat aku....YIPPIE!!! Minggu depan guna lappie baru. Bye-bye HP mini 1000. Dah 4 tahun guna netbook ni. Hubby juga beli masa decide nak berhenti keja dulu. Tak sangka dia nak beli kat aku. Senanglah aku nak edit gambar lepas nie...mini ni cute sangat, memang tak sesuai nak buat kerja editting. Tak pernah mintak pula...dia appreciate gak aku kan. Chewah kalau beli barang sukalah.... :))

3 comments:

  1. cayalah laki hg!! habaq kat dia lappie aku pun dah mengong (fujitsu lifepro)..tlg beli br utk aku gak ble? :D

    ReplyDelete
  2. laki hang sepesen ngn laki aku..
    suka tak tunjuk caring..
    tapi kadang2 suprise dia wat kita suka smpi ke belakang telinga

    ReplyDelete
  3. species ni tak suka makan kek :) kan?
    terpaksa bagi 'servis' yang lebih baik....

    ReplyDelete