Sunday, July 22, 2012

first day puasa

----tulis pakai tablet-----(sebab tensen tulis kat blogger, cari blogger app. Oooo ada rupanya. Lot's easier) sahur makan spageti, pastu balik kg hubby, sebelum tu siap-siap packing penat, masak lunch nasi goreng kat bebudak....
sampai aku lepak jer, boring tidur bangun mengkait, tapi direction salah end up tearing all the yan off...darn.
tetiba semut api gigit kaki....(semut kg ni jangan....bisa siot!)
tak semena-mena gatal-gatal satu badan....tergaru-garu macam kera. satu badan tetiba bengkak especially kat pelipat dan bekas stretchmark....sedapnya garu. dah mandi tapi rasa badan still panas time ni dah pukul 6.30pm...habis mandikan budak, naik lepak dlm bilik sambil garu badan....(nasibla mandiksn budaks awal2).
pastu nak bangun pasang kelambu (oi kg ni nyamuk gila banyak....)
tetiba gelap....pitam pulak....panggil hubby nasib dia dengar. Akhirnya, buka puasa makan kurma sambil baring...bangun jer gelap... Nasib baik kt kampung tak payah masak... Pastu sakit perut pulak... Harini moga ok. Sahur pun jenuh suap nasi masuk mulut...tak selera tul.

No comments:

Post a Comment