Wednesday, July 18, 2012

Tak ade kerja cari kerja...

Tahu tak apa yang paling meluat pasal bela kucing?
Ya betul....bila kucing buang berak kencing merata....
Now I remember why I have only one cat...
Sebab bubu ni, kalau terperangkap dalam rumah 2 hari, dia tahan...cuma kencing. Itupun dalam toilet. Lepas kami balik dia bergegas keluar berak...
Tak tahu kenapa si oren ni selalu buat hal.
Dah sediakan 2 litterbox...kencing jelah, suka kencing merata...habis alas kaki kena. Rasa macam nak kurung balik. Tapi tak sampai hati nak kurung....dia pun kencing atas semak samun dalam ofis hubby...ah sudah. 3 kali dah. Suruh dah hubby tutup pintu tapi kengkadang dia lupa...dah bau busuk. Bilik tamu plak. dah cuci la  tilam kena kencing 2 kali tapi sebab aku dah tak trust kucing ni aku terus alas dengan plastik...kalau terlupa tutup pintu kot-kot la. Bilik aku tidoq takdelah jadi kes sebab tutup selalu. Risau jugak so dah beli alas meja 2 keping dijahit tengah-tengah buat cover lepas bangun tidoq...
Kucing ni galak kot...ish ingat nak bagi dia mengawan lepas raya dengan kucing customer...
Ish rasanya tak sempat kot...nak kasi ke tak nak kasi ke tak nak kasi ke takkkkkk??????????
Takmo la amik kucing dah macam nie.......unless ada kawasan besaq kat luaq boleh letakkan kucing di uaq.

No comments:

Post a Comment