Monday, August 27, 2012

My on9 biz

It is raining so heavily...kids are sleeping. Feeling a bit scared....yelah kot blackout mampus aku. Tapi dah sediakan flash light dan dah study kotak suis kalau black out nak tekan naik ke turun?...(tolak naik neks...!)
Nasib baik tak kilat guruh.
Terpaksa turun untuk updatekan order customer...
Nasib baik ada si oren menghiburkan hati...hilang rasa takut...
Tak sangka si oren boleh jadi kucing manja...bila diingatkan masa mula-mula ambil dia. Pantang sentuh, terus 'Grrrrr...' takut i dan rasa menyesal pun ada dengan kucing trauma ni.
Sekarang, bila panggil nama dia, terus dia datang...pandai sangat. Masa di kampung, dia memang 'Grrr...' dengan orang lain cuma dengan aku, Adel dan Adam jer dia ok. Sampai abang aku tanya " Awat kucing hang tu? berlagak amat macam lawa sangat..." terpaksalah explain sejarah hidup si oren ni barulah mereka faham.
Now...i love him. I miss him when he's away (during raya, i left him at my moms when we went to in laws...) i donno how to live without him.

Seriously, I never expect so many customers will buy from my online shop because my stuff are considered as luxury item. Meaning something that's not in need. If you have extra money, you can buy, if not also okay. I just love the idea at first and love the stuff i m selling. I can remember all the stuff just ask me i know...I hope the idea to sell because of the love won't fade and turn to 'just profit' as this biz grow. I know i will go far...selagi niat betul. Most people, when money start to flow, they will change too...harap sangat pada Allah janganlah aku terjebak. Biarlah rumah kecil asal bahagia. Biarlah kereta proton. Elakkan riak dan takbur...susah betul nak elak riak nih...memang dah sebati dalam diri. Belajar tinggi pun terasa riak. Nasib baik jadi house wife jer, turun sikit perasaan meriakkan diri. he he he...
Kalau ada duit lebih dermalah kepada mana-mana pihak kebajikan...Insyallah.

Kepada sesiapa nak buat bisnes...kalau boleh jangan 'join the van wagon'...carilah sesuatu yang anda suka dan cinta untuk 'leave a legacy'.

No comments:

Post a Comment