Sunday, November 25, 2012

In Memory


Sebenarnya i betul-betul ingat dia tak de apa-apa yang serius...
So, sangat tak jangka dia akan mati.
Masa kemas nak balik kampung semalam, rasa tak sedap hati bila i kemaskan tempat makan dia elok sangat macam dia tak akan datang dah. Well...
Tak sangka dia pulang ke kampung untuk selamanya.
Tak sangka i bawa dia pulang untuk tanam dia.
Balik rumah tengok collar dia yang i tanggalkan sebab dia asyik muntah...sayu rasanya.
Tengok sikat dia...yang i sikat bulu dia setiap malam...sayu rasanya.
Tiada lagi night buddy yang temankan i buat kerja tengah malam.
Tiada lagi hi-five dengan tangan gebu dia.
Tiap kali sampai rumah, nama dia yang akan i panggil dulu suruh balik dan dia pun akan terkejar masuk dalam rumah...
Tiap pagi, akan buka pintu dan panggil nama dia juga suruh dia masuk makan, kedengaran loceng di kolar dia dan cepat-cepat dia lari masuk rumah.
Semuanya dah tinggal kenangan lah. Tak sampai 6 bulan bersama kami.
I memang tak berhajat nak bela kucing baru dah. Biarlah tinggal sekor si bubu aje.
Tapi kerja-kerja foster kucing akan tetap diteruskan.
So, harapnya dia akan berdoa untuk i bila i mati nanti moga dipermudahkan urusan i di alam barzakh dan hopefully to see you in Jannah. I know you are there already. Bye. I really love you so much you know that right?
 :'(

Last living picture of him

... ... ...

No comments:

Post a Comment