Tuesday, December 18, 2012

Normal stuff

Takde apa nak tulis...
Kehidupan biasa...nothing special pun.

Tahun ni decided tak pergi BBW...walaupun semua orang pun duk post gambaq buku2 depa borong kat sitew...takdelah jales pun. Tulah, kalau dah terketaq nak pegi awal-awal memang tak kan jadi. Rasa macam takde arah je nak ke KL semata BBW...antara sebab:
  • Kereta tak sihat.
  • Duit agak slim dek membantu hubby pomen keter dia...
  • Banyak kerja la nak settle akhir tahun ni. Stok banyak habis gara2 sale. Tengah tunggu supplier hantaq barang.
  • Mak aku ada di home town so baik balik home town lawat home town kan...lama tak balik.
  • Ingat nak beli kucing parsi kat KL tu tapi cancel last minute sebab ada member nak sedekah sekor parsi kat ai....Alhamdulillah selamat duit. 
So, takde poin nak ke KL.

2-3 hari ni agak sedih dengan kejadian dunia sekitar.
  • kejadian tembakan amuk kat US yang membunuh 20 budak kecil...(walaupun kejadian sama setiap hari berlaku di Palestine dan Syiria). Memang terangan macam ini Allah beri balasan kat depa. Akhirnya teroris itu berada di dalam masyarakat mereka sendiri. Ironic...sesiapa pun boleh ditembak dan menjadi penembak... tiba-tiba satu hari you bangun dan decide nak pegi tembak orang. Gila!
  • Kes budak india kena dera dek boifen mak.
  • harini ada toddler juga mati didera oleh boifren mak... masyarakat kat Malaysia pun makin menuju kehancuran sebab masing-masing bersekedudukan tanpa nikah. Tak lama lagi jadi macam barat, kawin sesama adik-beradik sebab tak tau. Banyak sangat anak luar nikah taktau siapa bapa.
kucing jagaanku sekor mati sebab taknak makan...(tak sedih punla...memang dah jangka)
then ada sekor lagi anak kucing diselamatkan...habis lagi duit bagi kat vet gara-gara merawat dia ada bengkak apa ntah kat rahang. comel anak kucing ni. rasa cam nak bela jer...
dan ada satu lagi baby cat...this one tak tau apa nasib. ai dah buat terbaik...takde arah kan aku nie?
memang...hubby tak marah pun takpelah kot.

and...sibuk menyiapkan amirugumi untuk Lina dan nieces... see? takde arah.  

No comments:

Post a Comment