Skip to main content

i am blue...

i m blue da di di da da da...
i m feelin blue today.
my oversea customer complaint...about her order---> not received yet.
ok, i called the operator asking, then the operator gave me wrong info that the item already delivered but nobody home. Then i informed my customer, my customer asked me back that no note given and they were at home at that time.
Then i called back the operator, different people answered. It turned out the parcel still in processing... can you imagine how would my customer feel..now this now that. They don't care about those Xcuses they just want their parcel. They won't get angry with the post people they will turn to the seller. Darn....luckily with all my explanations the customer settled down and shall wait...
Actually,  the delivery is not been delayed and it's still in time frame. Christmas and New Year holidays and weekends, the postmen are not working on that days...you feel like you've been waiting for 2 weeks already because you counted all the holidays together....it's not working like that dear. I told you already it's working days!
Another customer: order quite a lot. Then the shipping fee wasn't the same with the exact because when you order bulk of course the shipping estimator 'lari'  a bit..I just should let it go instead asking the customer to top up...what have i done! I feel so regretful. Luckily nobody is upset with me because i am the boss. If my staff did this, i would be furious because the customer already buy a lot...just let it go already...sigh.
This is a lesson for me----->think things through!
And a friend of mine, just started a biz...gud luck to you but please don't mess with my wall with your free advertisement!
I also have a bundle of unsold kids clothes....just the same like hers. I donno what to do with it. Thinking to donate it to the poor.
Since i am a nice person and she's my friend, i just will remove her free advertisement from my kids photo. Yes i am a nice person :)

Comments

Popular posts from this blog

I want IKEA kitchen...bahagian lima: Installation

Sebenarnya dah boring tulis entry nie.....pasal dapuq ni.
Semasa aku tulis entri ni, dapuq aku dah 99% siap. Tinggal nak pasang plinth kat kaki kabinet.
Sebab tu macam malas nak tulis. Excited dah kurang. Next entry will be the finale, Before & After.

So....lepas beli barang dan bayar apa yg perlu dibayar....maka baliklah kami ke Kulim....
Lepas 3 hari macam tu, depa mai....first trip, hubby check semua barang. Make sure check dengan amat teliti. Sebab barang hanya akan beza di item article number.... ada barang salah hantar ada barang takde dan kotak yg kami pack macam gila kat sana haritu depa tertinggal.....beribu gak nilai barang dalam 2 kotak tu. Barang yg tertinggal tu, ada orang mai ambil dan tukar pada hari berikutnya....customer service ikea memang tip top lah jangan risau kalau ada kes macam nie...

Hubby aku punyalah excited mula nak pasang kabinet malam tu juga....sampai tumpah kicap sebotol. Rumah tengah macam tongkang pecah. Aku dah pesan, simpan dulu botol tu nanti p…

Bagaimana hendak mendaftar & mencarum sebagai Majikan di KWSP

KWSP

Bila pekerja dah mula bekerja....maka barulah si Majikan boleh pergi mendafar. Kalau pekerja belum start kita dah terhegeh-hegeh...pegawai kwsp suruh balik dulu...hahaha. Takpe kalau pekerja dah bekerja banyak bulan so bila kita mendaftar, kwsp akan charge caruman tertunggaklah yg beberapa bulan tue.

Majikan walaupun ada satu pekerja, dan pekerja tu layak dicarum..kenalah mencarum. Kalau tidak, kut depa mai check di premis kan tak pasal2 kena denda. Macam mana nak tau pekerja tu layak mencarum ke tak? maka pi lah ke website jabatan tenaga kerja...ada maklumat.

Macam aku, aku tak de bajet. Aku upah part time jer...still kena sebab waktu bekerja lebih dari 14 jam seminggu.

So, samada korang download borang KWSP 1 di website KWSP tu atau walk in ke pejabat KWSP. Baca arahan...isi lengkap. So, siap hari itu juga akan dapat nombor pendaftaran majikan secara sms. Jangan lupa daftar i-account untuk memudahkan urusan pembayaran/semakan.

Nak mancarum pula macam mana? kalau pejabat kwsp de…

I want IKEA kitchen...bahagian enam: Siap!

Siap dah sebulan lepas....satu part tak pasang lagi. Plinth, ada masalah nak potong kayu. Biarlah nanti beli gergaji bulat tu baru boleh potong. Akhirnya siap 99%.
Kos SEMUA RM6588 (termasuk lantai kayu, electrical, piping, hood, meja, algot system dan aksesori) sahaja. Tunai. Tidak termasuk kos lori.
Yes, i love my new kitchen. I love my personal finishing touch and still touching up a lil bit here and there.
It suites us, a family of four.






Tu jelah...happy with the result.