Skip to main content

Sama ajer...3 hari lagi simpan dalam.

Ni masalah nak 'melepas' la nie.
REALLY stressed me out and make me got headache for 2 days.
Mood pun hilang...laki bini bergaduh sebab anak tak mo berak.
Beraklah anakku...

Dia ni tahan tau, takmau berak.
Macam biasa, bila dia ada perasaan, dia nak masuk jamban sebab takmo pakai lampin.
Bila dah duduk dia RELAX! pastu nak turun.
Selang 10-15 minit buat lagi...seharian dua harian 3 harian...lama-lama aku naik gila.
Stress dan sakit kepala. Mood tadak. Tak pi buka kedai pun...ada order pos saja pastu balik rumah...
Sampai macam tue penangannya....

Actually dah order satu 'benda' kat adik i di kajang. Insyallah next week turun sana gi amik.
Rasa cam nak mengaum pun ada! HUARRRGHHHH!!!!!

Comments

  1. hoih...mcm kes Shahrin ja ni..dulu Dr slalu bg Lactul, mcm ubat yg Adel slalu dapat gak la kut, pekat jernih cam ayaq gula ja..tp bkn wat apa pun.. Shahrin pun tahan takmo berak, masuk jamban nangis2 kata sakit nak berak tp bila depan TV ble ja pun berak dlm seluaq..marah tul aku...sibbaik taik keras..aku pun dah try mcm2..skg ni ok dah la skit, maybe sbb sistem dia dah matang kut (kata aku yg bkn Dr ni hahaha)

    ReplyDelete
  2. harini dia berak. hari ke-3. kesian pun ada ...annoyed pun ada.
    lactul tu lah... dia ni masa kat jamban, nak ada air pancut kat bon bon....tensen tul nak layan. mungkin dia tak biasa berak atas toilet, nak berak dalam lampin dia dah geli...sebab tu duk tahan...tahan lama-lama keras la. harapnya lepas-lepas ni ok la. lepas habis business barulah dia happy...nak makan...main...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

I want IKEA kitchen...bahagian lima: Installation

Sebenarnya dah boring tulis entry nie.....pasal dapuq ni.
Semasa aku tulis entri ni, dapuq aku dah 99% siap. Tinggal nak pasang plinth kat kaki kabinet.
Sebab tu macam malas nak tulis. Excited dah kurang. Next entry will be the finale, Before & After.

So....lepas beli barang dan bayar apa yg perlu dibayar....maka baliklah kami ke Kulim....
Lepas 3 hari macam tu, depa mai....first trip, hubby check semua barang. Make sure check dengan amat teliti. Sebab barang hanya akan beza di item article number.... ada barang salah hantar ada barang takde dan kotak yg kami pack macam gila kat sana haritu depa tertinggal.....beribu gak nilai barang dalam 2 kotak tu. Barang yg tertinggal tu, ada orang mai ambil dan tukar pada hari berikutnya....customer service ikea memang tip top lah jangan risau kalau ada kes macam nie...

Hubby aku punyalah excited mula nak pasang kabinet malam tu juga....sampai tumpah kicap sebotol. Rumah tengah macam tongkang pecah. Aku dah pesan, simpan dulu botol tu nanti p…

Bagaimana hendak mendaftar & mencarum sebagai Majikan di KWSP

KWSP

Bila pekerja dah mula bekerja....maka barulah si Majikan boleh pergi mendafar. Kalau pekerja belum start kita dah terhegeh-hegeh...pegawai kwsp suruh balik dulu...hahaha. Takpe kalau pekerja dah bekerja banyak bulan so bila kita mendaftar, kwsp akan charge caruman tertunggaklah yg beberapa bulan tue.

Majikan walaupun ada satu pekerja, dan pekerja tu layak dicarum..kenalah mencarum. Kalau tidak, kut depa mai check di premis kan tak pasal2 kena denda. Macam mana nak tau pekerja tu layak mencarum ke tak? maka pi lah ke website jabatan tenaga kerja...ada maklumat.

Macam aku, aku tak de bajet. Aku upah part time jer...still kena sebab waktu bekerja lebih dari 14 jam seminggu.

So, samada korang download borang KWSP 1 di website KWSP tu atau walk in ke pejabat KWSP. Baca arahan...isi lengkap. So, siap hari itu juga akan dapat nombor pendaftaran majikan secara sms. Jangan lupa daftar i-account untuk memudahkan urusan pembayaran/semakan.

Nak mancarum pula macam mana? kalau pejabat kwsp de…

I want IKEA kitchen...bahagian enam: Siap!

Siap dah sebulan lepas....satu part tak pasang lagi. Plinth, ada masalah nak potong kayu. Biarlah nanti beli gergaji bulat tu baru boleh potong. Akhirnya siap 99%.
Kos SEMUA RM6588 (termasuk lantai kayu, electrical, piping, hood, meja, algot system dan aksesori) sahaja. Tunai. Tidak termasuk kos lori.
Yes, i love my new kitchen. I love my personal finishing touch and still touching up a lil bit here and there.
It suites us, a family of four.






Tu jelah...happy with the result.