Monday, February 25, 2013

i feel sad... :'(

sebab i call cikgu tadika adam tu, tanya sebab apalah adam asyik kata dia takut nak pegi school?
kan selalunya dia suka...exited nak pegi school.
dia pun bagitaulah...pot pet pot pet
macam adam ni budak bermasalahlah macam tu...
then takpelah, i kata minggu ni tak pegi lah. tengok lah minggu depan...(tak pegi dah kot)

pastu i sedih sangat...tetiba mengalir air mata ketika memandu kereta di kala hujan...

rasa macam...mungkin budak ramai sangat, so cikgu tak leh nak fokus kat dia. salah i jugak dah tahu kelas besar hantaq situ wat per?
dia tak minat dan lambat...cikgu taktau camner nak buat...(cikgu taktau camner nak buat?)
rasa macam....cuak nak hantaq situ dah...
then tepon mak...release stress, dia kata abang i yang no 2 tu macam nilah lambat, then bila besaq dah jadi doc pakar pun...so janganlah sedih. doa ajer kat Allah. Allah itu ada.
So, taktahulah, nasib baik baru bulan 2. Sempat lagi tukar tadika yg muridnya sikit.
tetiba rindu kat school adam yang dulu tue...cikgu understanding gitu. murid sikit tak sampai 10 orang. nanti i bincang dengan hubby.
bolehlah nak ajar kat rumah tapi setakat mana? setakat boleh baca dan kira bolehlah. tapi kena ada persediaan juga nak masuk sekolah nie...
kat rumah i pun amat sibuk dengan benda lain. bila pi kedai lagilah sibuk. sempat tengok sikit ajer. bila ada time baru boleh buat aktiviti dengan budak-budak nie. I am struggling...

dan...sembang dengan mak, mak kata dia takut dengan keadaan politik kat M'sia nie. Semua kawan2 dia cemas dengan pilihanraya nie. seriously i pun cemas. sebab mesti ada kekecohan nanti especially lepas bn menang. penyokong bn ramai...cuma lay low jer.
i am scared.
what if there's no more sistem beraja?
what if there's no more azan?
what if ....
sebenarnya bn banyak menymbangkan untuk Islam tapi hanya dicemuh. Bila dah benci bunga jadi tahi.

depa ni benci sangat dengat duit brim tu sampai pi bakar duit tu. kejadian ni sangat mengharukanlah...macamni ke nak jadi pemimpin negara?
Doa ajer kat tuhan Allah S.A.W. Hanya Dia mengetahui setiap kejadian.

FYI mak saya dulu ahli **S tapi...setelah melihat sendiri cara pimpinan dan lebih-lebih lagi sanggup bergabung dengan *A* terus mak cuak + mual.

No comments:

Post a Comment