Wednesday, February 27, 2013

Jom buat pin shawl...

senang...
sebab lanie bukan musim shawl, so dah takde jual benda camni.
kalau jumpa pun, tak cantik dan batu permata dah jatuh. Rega mahal gak dalam rm6 satu pin dengan batu senget...
aku memang selalu stuck dengan fesyen tudung terkebelakang...sekarang ni orang sibuk pakai tudung awning...layer3-4 lapis, ada lace-lace...pastu duk gayakan selendang atas tudung awning tula kan?

muka aku bulat, so bila pakai tudung fesyen terkini hat layer 3 lapis tue, muka dari comel terus nampak macam maid indon.
hubby kata huduh...
so, stuck with shawl lilit-lilit jelah...
jom buat sendiri benda cucuk-cucuk tue.

1. Bahan2: crimper/cutter macam playar tu, pin lampin, butang atau brooch yang ting tong ting tong macam janggut panjang tu & glue gun.
 
2. Potong pin tue...make sure yang coil tu termasuk dalam pin yg nak cucuk tu.
3. Letakkan atas belakang butang...pastu buh glue gan.
4. Macam itu lah rupanya lepas taruk gam. bubuh biar generous hokay...
5. Yg brooch ada ekor tadi, buka dia punya o-ring dan sangkut ajer kat coil pin tadi...tutup balik ring tu guna crimper tadi.

aku nie, beli brooch panjang-panjang tapi bila nak pakai kat bawah dagu....rasa macam janggut. so, simpan jer...

dan...
Sedia untuk dicucuk atas kepala....

1 comment: