Sunday, February 3, 2013

makin meluat...

macam mana nak buat?
bagi makan sekilo sayur dan fiber pun...
dia tahan tak mau poo poo?
pastu buat perangai 'baik' punya.
i dah professional hot tempered.
meluatnya dengan masalah ni.
jelak...bikin tensen!
donno wattodoo...

dalam toilet, banyak iblis taw.
aku yang iman kurang ni, memang loose it.
pastu kesian plak.
harini dah 5 hari jugak dia tahan.
hadoihla awat anak aku lagu nie?
kenapa? dalam jamban nak boleh baca doa apa nak buat penyabar diri?
sebelum masuk baca doa dulu.
tapi bila dia start meraung...Masyallah...stressnya. Hasil tak kuaq pun.
satgi nak turun, pastu ada 'rasa' plak, nak masuk...cam biasa.
Pak dia tak tahan....harap mak hot tempered ni gak.
Ya Allah tolonglah!

Haritukan, ada kes mak dok rotan anak dia sampai dah meninggal masa tidur...tapi takde follow up citer ni. Tak tahu apa jadi. Anak dia hyper crying non stop. Seriously kalau dapat anak hyper memang boleh stress especially kalau sang suami asyik keluar lepas tangan. Harap si Mak ajer nak handle. Dia pula ada baby kecik lain nak jaga. Tak cukup iman dan takde suara suruh 'stop' memang akan terbabas. Si Mak pulak suriumah....lagilah buat anak bantal lepas geram.

Selalulah baca Quran dan doa kat Allah S.A.W agar terhindar dari gangguan iblis yang sentiasa cucuk-cucuk.

Semoga harini anak aku boleh berak dan aku boleh buat kerja lain dengan aman dan tak perlu berulang alik masuk toilet setiap 3 minit lepas keluar...dugaan dugaan. Tengok orang baru kawin kan. seriously nak bagitau si bride..please don't! be single forever!

update: untuk yang single eloklah berumahtangga ikut sunnah nabi ya. Tak baik kalau tak berusaha cari jodoh ya :). Nanti kot baca post ni dah takmau kawen ah susah plak i.

2 comments:

  1. kalau ko suruh je dia berak mana2 dia suka tak boleh ke?

    ReplyDelete
  2. tulah masalahnya...kalau dia mau berak dalam lampin pun aku tak kisah janji melepas kan tapi dia tak mau. duk tunjuk situ-situ (arah jamban)...
    semalam, sebab dah berbulu bertapa dalam jamban dengar dia keriau 'baik punya'...aku suruh jugak dia berak walaupun dia nak turun. Kuaq gaklah 'emas' tersebut. Hari ni dia start tahan pulak dah. Aiyoh!
    risau jugak dia ni keriau sangat nyaring nanti jiran ingat 'apelah?' kan...

    ReplyDelete