Skip to main content

kempunan big apple donut

Seriously big Apple donut sangat sedap....kalau nak banding dengan dunkin donut....jauh beza. i bukan jenis orang suka makanan especially donut....tapi sejak try rasa....WOW! teringat sangat yang donut yg ada kelapa kat atas tu...sangat bersari...lemak manis...lembut...melt in your mouth.

Minggu ni balik kg ... so pesan kat driver, nanti singgah tesco mergong sebab nak beli donut.
Bukan apa tau, sebenaqnya i ada plan kuar soping dengan kak Nori ke AEON perda...nak beli donut tu lah...tetiba hubby nak balik kg.

pastu, bila sampai kat simpang alor setar/langkawi...dia straight ajer...
awat tak exit? i nak beli donut ni!!!
dia kata eh kata nak beli kat arau ajer?
donut apa ada kat arau tu cheq oi? donut pasaq malam ada la...

stress makcik teringat donut!
okeylah takpe takpe time balik nak singgah...
tiba time balik. dia kata dia sakit kepala plak! taknak singgah...
tensen lagi...
pastu dah sampai rumah mak, ingat tinggal charger tablet kat situ, kuaq rumah eh cik driver dah
duduk belakang, suh i bawak keter plak...kalau tahu tadi singgah jelah tesco. malas nak patah balik dari rumah mak tu...ish!

Here i am hungry for big apple donut.
Donut tu takdak kat Kulim ni.Kalau ada, mesti tak hingin pun...sama macam Mc D. Dulu gedik sangat nak makan...bila dah buka satu, tak pegi pun (i tak boikot biz org).
Paling dekat donut giant...donut tesco keras tak sedap...takpelah, esok i pi makan donut giant ajelah lepaskan rindu.
Ntah bila bleh pi bandaq perda, kat situ ada....BIG APPLE DONUT
da...

Comments

Popular posts from this blog

I want IKEA kitchen...bahagian lima: Installation

Sebenarnya dah boring tulis entry nie.....pasal dapuq ni.
Semasa aku tulis entri ni, dapuq aku dah 99% siap. Tinggal nak pasang plinth kat kaki kabinet.
Sebab tu macam malas nak tulis. Excited dah kurang. Next entry will be the finale, Before & After.

So....lepas beli barang dan bayar apa yg perlu dibayar....maka baliklah kami ke Kulim....
Lepas 3 hari macam tu, depa mai....first trip, hubby check semua barang. Make sure check dengan amat teliti. Sebab barang hanya akan beza di item article number.... ada barang salah hantar ada barang takde dan kotak yg kami pack macam gila kat sana haritu depa tertinggal.....beribu gak nilai barang dalam 2 kotak tu. Barang yg tertinggal tu, ada orang mai ambil dan tukar pada hari berikutnya....customer service ikea memang tip top lah jangan risau kalau ada kes macam nie...

Hubby aku punyalah excited mula nak pasang kabinet malam tu juga....sampai tumpah kicap sebotol. Rumah tengah macam tongkang pecah. Aku dah pesan, simpan dulu botol tu nanti p…

Bagaimana hendak mendaftar & mencarum sebagai Majikan di KWSP

KWSP

Bila pekerja dah mula bekerja....maka barulah si Majikan boleh pergi mendafar. Kalau pekerja belum start kita dah terhegeh-hegeh...pegawai kwsp suruh balik dulu...hahaha. Takpe kalau pekerja dah bekerja banyak bulan so bila kita mendaftar, kwsp akan charge caruman tertunggaklah yg beberapa bulan tue.

Majikan walaupun ada satu pekerja, dan pekerja tu layak dicarum..kenalah mencarum. Kalau tidak, kut depa mai check di premis kan tak pasal2 kena denda. Macam mana nak tau pekerja tu layak mencarum ke tak? maka pi lah ke website jabatan tenaga kerja...ada maklumat.

Macam aku, aku tak de bajet. Aku upah part time jer...still kena sebab waktu bekerja lebih dari 14 jam seminggu.

So, samada korang download borang KWSP 1 di website KWSP tu atau walk in ke pejabat KWSP. Baca arahan...isi lengkap. So, siap hari itu juga akan dapat nombor pendaftaran majikan secara sms. Jangan lupa daftar i-account untuk memudahkan urusan pembayaran/semakan.

Nak mancarum pula macam mana? kalau pejabat kwsp de…

I want IKEA kitchen...bahagian enam: Siap!

Siap dah sebulan lepas....satu part tak pasang lagi. Plinth, ada masalah nak potong kayu. Biarlah nanti beli gergaji bulat tu baru boleh potong. Akhirnya siap 99%.
Kos SEMUA RM6588 (termasuk lantai kayu, electrical, piping, hood, meja, algot system dan aksesori) sahaja. Tunai. Tidak termasuk kos lori.
Yes, i love my new kitchen. I love my personal finishing touch and still touching up a lil bit here and there.
It suites us, a family of four.






Tu jelah...happy with the result.