Thursday, May 9, 2013

Kereta rosak...

My life....harini masa nak ambil Adam pulang dari school, ternampak makcik mencurigakan hentikan kereta lepas tu, keluar dengan bawa 2 ekor kucing putih...dan nak buang belakang school Adam....

Kenapa? terjadi depan biji mata aku? Awat hg tak buang awal/lambat sikit ha?
Sebab aku terasa macam aku ni dijadikan Allah untuk tolong binatang ni, terpaksalah keluar....

"akak bagi saya kucing tu...nak buang ke" dia pun bagilah....comel sangat macam rabit. Mata kaler sebelah kuning sebelah biru...seekor ekornya panjang seekor ekornya ketot...takpelah, kalau hubby tak bagi bela yg ekor panjang ni, nanti aku buat iklan, ramai yang nak kucing comel no hal...

Sebenarnya sebelah school ada ni ada orang bela kucing, banyak....so, biasalah org suka buang kat rumah orang yg ada banyak kucing kan?
Seronoklah bebudak ni bergomol dengan kucing tu....trauma trauma! (kucing).

Then, masa nak balik lepas tutup kedai....fyi, keter yg aku bawa memang ada masalah alarm. Tak boleh fix sebab wiring complicated. Silap pomen rosak benda lain...so kami biarkan ajelah. Dah 3-4 kali dia buat immobilized sebab aku lupa nak tekan 'buka' sebab....keter ni dia detect pintu driver ajer...so kalau buka pintu belakang bagi budaks masuk ke hapa, dia akan kunci sendiri balik...so kan kalau tak tekan alarm 'buka' sekali lagi...dia ingat kita pencuri kereta terus immobilized tak gerak....bodoh!

Tadi kan, semua step dah buat....tapi jadi jugak, dengan sedih call hubby suruh mai fix...nak suruh dia beli keter lain la, jenuh kalau asyik duk immobilized tak tentu hala...sekali masa buka hood depan, ADA KUCING! dalam enjin! Ya Allah....ish kalau keter boleh start tadi dah hancur lebur kucing tu. Kucing stray kat kedai ntah macam mana dia panjat masuk naik enjin. Bodoh!

Mungkin kucing tu penyebab alarm gone...dan kereta pun tak boleh start walaupun dah betulkan macam biasa. Ada benda tercabut kot masa dia ragas nak naik....macam2. Tinggalkan ajer kat situ, esok baru try pomen sekali lagi. Taktau apa masalah, Semoga urusan dipermudahkan Allah S.A.W. Amin....

1 comment:

  1. Kalau yousoffe dan baik dr penyakit kulit, teringin nak yg mata sebelah lain tu. Susah nak dapat genetik tu. (Kalau tak silap kucing tu albino - mata sebelah lain hanya berlaku pd kucing putih). Cantik kalau buat model.

    ReplyDelete