Monday, February 24, 2014

Feel awkward..

I kan, bila tetiba orang mai ngadu masalah pasal rumah tangga...seriously, rasa awkward tapi i layan jelah...
"ye ke...ooo...ok....hmm....really?....ish3x, sabo jelah ye..."

Harini kawan...mai ngadu. Kesian jugak kan orang ada hubby ego tahap gaban ni. Nak tolong tak leh, so tolong dengar jelah bagi dia release.... jangan duk pendam nanti jadi gunung berapi sekali meletus jenuh...

I pun ada masalah juga dalam rumah tangga tapi I tak rela la nak citer kat orang lain...biarlah I tanggung sendiri. Lagipun kan tak baik kan citer pasal rumah tangga kat orang....kalau ada tak puas hati, i bagitau confront dia jer. Kalau susah sangat, i sms or email. Fb pun ada.

Bagi i, dia (suami) is my best friend with benefits. Kami selalu sembang, berbual about things...not about kids la. I malas citer about kids kadang2 adalah benda menarik tapi kalau asyik citer pasal anak2 boring juga kan.... selalu duk citer dia pasal customer, pasal my business, asking his opinion about this and that...about my friends, politics, dunia...masalah dunia, pasal citer korea yang kami tengok sama-sama....macam2 lah sembang dengan dia.

Apa-apa pun, I bersyukur sangat dikurniakan suami yang memang tak sempurna tu tapi dia sangat memahami dan tak pernahlah tinggi suara, tunjuk kuasa tak tentu hala, tak support time i marah anak2...(dia mesti support), i pun mesti support dia (masuk belah dia) time dia marah/ajar anak... dan dia takdelah kongkong i, takdelah asyik ingatkan i yang i ni bini kena ikut cakap laki...takde. Takdelah duk ungkit syurga i duk bawah kaki dia....takde.
Me also, takkan tinggi suara tunjuk jadi queen control ke hapa, never tak layan him (if you know what i mean...), kalau dia nak minum teh, aku buatkan sambil hembus doa pelembut hati (heheh), tiap2 hari masak (walaupun i tak ingat apa i masak), always know my role as a wife. Never angry with him about household matters, money? jangan berkira. Duit ni selalu penyebab masalah so jangan berkira TAPI jangan asyik guna duit sendiri sampai dia lupa yg perbelanjaan rumah/anak2 tu tanggung-jawab dia. Sebenarnya bila dia tak berkira pasal duit, rezeki memang asyik bertambah-tambah jer.

Kita sebenarnya hanya perlu tahu role masing2 dalam rumah tangga...easy huh? Easy to say lah-

Bila dengar masalah orang lain dengan suami dan perangai suami depa, (aduih kalau i tak tahan beb)...
Rasa macam nak balik rumah peluk cium suami i...(18SX)






2 comments:

  1. salam sis,
    need your advise using ikea planner tools boleh?
    ygm7977@gmail.com
    thank you

    ReplyDelete
  2. salam yasmin, maaf lambatlah hapdet blog sejak kapal terbang jatuh. Nanti saya email k. I akan delete email add you di atas untuk privacy na...

    ReplyDelete