Friday, April 25, 2014

My pregnancy week 6

Assalam...

Lepas kematian cat kesayangan...aku pi ke kedai seperti biasa. Orang kat kedai kena tengok juga. Ingatkan nak buat kataloq barang baru....kalau duk rumah pun duk sedih wat per kan...

Tengah sibuk-sibuk..tetiba rasa macam period....alamak. Macam mana ni?
Cepat-cepat ke tandas nak check...ish, habislah. Takde dah nih.
Terus pack barang, tak sempat dah nak suruh budak-budak buat reading ke, matematik ke....jom mama nak jumpa doktor.

Ketaq jugaklah. Dah lah lagi 2 hari birthday aku. If anything happens...this is the worst birthday ever. Kucing mati, anak pulak....

Pi check doc, dia pun scan....ada lagi dan dah ada denyutan jantung....Alhamdulillah syukur....
Serius aku ingat dah takde dah....
Masa dia duk cari baby tu kan....risau gila aku.....bila jumpa dot tu...lega.

Bayangkanlah, kalau jadi apa2 nak kena pantang plak. Habis plan baby tahun ni. Apa-apapun aku bersyukur sangat. Doc suruh rehat...dapat ubat kuatkan bayi. Makanlah hari2 sampai next week dia suruh follow up.

Dah tua2 nie...mana sama macam muda. Kita ingat takpe, redah, panjat, lompat....aku still pakai kasut tinggi. Tunggu perut besar baru tukar pakai kasut bata.

Baru 6 minggu, memang loya tapi tak sampai tahap muntah macam kat si Adel. Hopefully it's a boy pulak. Cukuplah gegirl sorang tak terlayan....

Aku dah tak lalu bau ayam...KFC no! Daging no!...selera bertukar kepada seafood.
Tak boleh bau busuk atau wangi....
Lemon + air ais....penawar rasa mual.

Hopefully this pregnancy will be an easy pregnancy. Looking forward to crochet baby stuff but have to wait for the gender....da.



2 comments:

  1. TAHNIAH wei... :)

    Aku selalu terfikir.. larat ke aku nak pregnant lagi dalam umur dekat nak masuk Kilauan Emas ni

    ReplyDelete
  2. Thx....ni last kot. Hubby aku takmau dah. Kalau ikut aku nak 4 anak.
    Ni duk pening2 ni....baring...jer. Bosan...Mual. Muzik pun tak leh dengar. bagus. TV bising2 pun mual....pelik tul.

    ReplyDelete