Monday, September 8, 2014

Sakit Hati Dengan Staff A

Salam....ntah kenapa rasa dipergunakan oleh staff A. Kalau ada baca pasal masalah staff aku dulu mesti ingat siapakah staff A. Sakit hati rasanya.
Syukur A dah jadi x-staff aku....panjang kisahnya. Malas nak ingat sebab banyak sangat. Kalau aku rewind otak ni....banyaknya kesempatan yang diambil oleh A.

Kan A ni susah....so niat aku nak tolong dia. Tapi nampaknya dia gunakan aku untuk kesenangan dia....rasa macam dia ni macam apa orang panggil tue....hisap darah? gold digger?
Dia ni tua dari aku tapi life dia sangat macam wasted sebab tu aku kesian. Anak merenyut, suami plak tak keje....
Walaupun masa aku duk tolong dia dulu....aku rasa dia ni macam pelik tapi rasa kesian aku tu melebih sangat....
Malas nak tulis kisah yang memeluatkan hati.
Sekarang ni aku rasa benci....
Bukan senang aku nak benci orang tau sebab aku ni jenis baik hati.
Dia sekarang ni menumpang kat premis kedai aku....duduk tingkat atas. Walaupun dia tak kerja dengan aku dah. Tapi langsung tak tegur aku....betapa mudahnya dia lupa. Patutlah hidup dia macam nie. Walaupun dia dah tua tapi dia tak matang.
Kalau ikut aku mau jer aku lempar barangan dia keluar. Belakang aku dia kutuk aku....aku yang bagi dia bumbung semasa dia susah....
Nasib baik aku pregnant aku tak mau bertindak kejam lagipun aku ni orang baik2 bukannya pendek akal macam tu.
Aku stress bila teringat kat dia dan cara dia memanipulasikan aku dan target aku bila dia nak apa2 bantuan. Aku meluat tengok dia yang asyik gunakan perkataan orang alim-alim padahal solat zuhur pun pukul 4 petang....meluat aku fikir atau teringat muka dia. Meluat teringat dia selalu ambil itu-ini dari kedai aku....

Walaupun aku bersyukur sebab kejadian ni memang diaturkan yang Maha Esa....kalau tak jadi macam ni dia masih bergantung kat aku.

Oh, aku pun dah hire staff baru, si D. Syukur dapat yang lebih baik. Lepas ni memang aku tak akan hire orang yang aku kenal. Lebih baik hire someone new. Must be younger than me not older. Semuanya pengajaran, Aku memang akan lempar semua barangan dia keluar dari premis aku selepas due date yang aku bagi kat dia suruh blah. Jangan harap dia nak jadi parasit lagi dalam hidup aku!

-parasit tudung labuh-

No comments:

Post a Comment