Skip to main content

I'm still alive...

Yes....
Alive....
Lama tak blogging. Malas + sibuk + tadak mood + stress .... macam2.
Semua ada.
Tadi, dapat emel from gugel adsen...pasal satu pos aku yang tahun bila ntah....telah violate undang2...ntah undang2 apa ntah. Ada content apa ntah yang depa suruh take down. Malas nak layan. Hangpa nak tutup akaun blog ni tutupla...bukan aku heran pun. Blog ni saja nak isi masa lapang saja pon. Sebab dapat emel tadi yang buka blog haha.

Adalah dulu aku buat review tak diiktiraf produk anti jerawat....oooo so ada tertulis jenama terkenal yang tak berkesan kat situ so maybe telah dibuat aduan oleh pihak jenama terkenal terbabit....
Kalau aku kata produk tu bagoih mesti tak suruh take down kan?
Ramai plak yang baca entry jerawat....

Hangpa tunggu la umuq 30-an mesti jerawat hilang. Sabo yer adik2.

Dah buang dah segmen adsense atau iklan kat blog aku ni. Takyahlah iklan2 ni. Mengelirukan jer bukannya aku dapat sen pon dari iklan2 tu. Baik tak payah buh...aku bukan nak cari makan dengan blog ni.

Susahlah kan nak bersuara la ni....

Kalau rajin i update lagi tentang pengalaman bersalin kali ke-3. Baby i besar as expected.

Comments

Popular posts from this blog

I want IKEA kitchen...bahagian lima: Installation

Sebenarnya dah boring tulis entry nie.....pasal dapuq ni.
Semasa aku tulis entri ni, dapuq aku dah 99% siap. Tinggal nak pasang plinth kat kaki kabinet.
Sebab tu macam malas nak tulis. Excited dah kurang. Next entry will be the finale, Before & After.

So....lepas beli barang dan bayar apa yg perlu dibayar....maka baliklah kami ke Kulim....
Lepas 3 hari macam tu, depa mai....first trip, hubby check semua barang. Make sure check dengan amat teliti. Sebab barang hanya akan beza di item article number.... ada barang salah hantar ada barang takde dan kotak yg kami pack macam gila kat sana haritu depa tertinggal.....beribu gak nilai barang dalam 2 kotak tu. Barang yg tertinggal tu, ada orang mai ambil dan tukar pada hari berikutnya....customer service ikea memang tip top lah jangan risau kalau ada kes macam nie...

Hubby aku punyalah excited mula nak pasang kabinet malam tu juga....sampai tumpah kicap sebotol. Rumah tengah macam tongkang pecah. Aku dah pesan, simpan dulu botol tu nanti p…

Bagaimana hendak mendaftar & mencarum sebagai Majikan di KWSP

KWSP

Bila pekerja dah mula bekerja....maka barulah si Majikan boleh pergi mendafar. Kalau pekerja belum start kita dah terhegeh-hegeh...pegawai kwsp suruh balik dulu...hahaha. Takpe kalau pekerja dah bekerja banyak bulan so bila kita mendaftar, kwsp akan charge caruman tertunggaklah yg beberapa bulan tue.

Majikan walaupun ada satu pekerja, dan pekerja tu layak dicarum..kenalah mencarum. Kalau tidak, kut depa mai check di premis kan tak pasal2 kena denda. Macam mana nak tau pekerja tu layak mencarum ke tak? maka pi lah ke website jabatan tenaga kerja...ada maklumat.

Macam aku, aku tak de bajet. Aku upah part time jer...still kena sebab waktu bekerja lebih dari 14 jam seminggu.

So, samada korang download borang KWSP 1 di website KWSP tu atau walk in ke pejabat KWSP. Baca arahan...isi lengkap. So, siap hari itu juga akan dapat nombor pendaftaran majikan secara sms. Jangan lupa daftar i-account untuk memudahkan urusan pembayaran/semakan.

Nak mancarum pula macam mana? kalau pejabat kwsp de…

I want IKEA kitchen...bahagian enam: Siap!

Siap dah sebulan lepas....satu part tak pasang lagi. Plinth, ada masalah nak potong kayu. Biarlah nanti beli gergaji bulat tu baru boleh potong. Akhirnya siap 99%.
Kos SEMUA RM6588 (termasuk lantai kayu, electrical, piping, hood, meja, algot system dan aksesori) sahaja. Tunai. Tidak termasuk kos lori.
Yes, i love my new kitchen. I love my personal finishing touch and still touching up a lil bit here and there.
It suites us, a family of four.






Tu jelah...happy with the result.