Monday, October 26, 2015

I am doing better now...

Yep, doing much better.
After a while, i think i am more calm....
Jarang jadi gajah naik minyak dah.
Maybe because  i am alone caring for them...they need me.

Bukan tak marah, marah jugak tapi tak macam dulu. I am glad now.
I manage to finish my abandoned project....yeah!
Look la look la! Berbulan buat nih....konon nak buat bantal busuk cik baby....last2 baby pun dan besaq...so modify sket jadi pencil case ke make up case ke....gajet case ke...
Now can move on to the next proj...>>>topi minion.
Ini kalau nak buat sila rujuk ke website ni: http://www.annoocrochet.com/2012/11/free-granny-flower-pattern.html
senang ja nak buat, kalau tak faham tanya i okay...
Di blog Annoo ni banyak sangat design, boleh gila dibuatnya. Sangat rajin mereka2 ini kan?...
Sebab tu senang ada pinterest, bookmark saja situ. Bila nak, korek balik pin yang ada...



Well, we are moving out of Kulim very soon, a week after school break starts we will heading to Seri Kembangan and begin a new life there.

My shop....will scaling down the operation and keep it online and as a hobby biz until i am ready to hire people again...
Actually i m sick of this staffing issue. Wanna get some peace of mind. Without EPF SOCSO SALARY...
Bila dah bosan packing barang, baru hire and will really really interview for a good people! No more takpelah takpelah. You malas you GO! You rajin you STAY! Hate me GO, Love me ...please don't! Haha...

Kalau u takmau pakai pekerja, u kena pi ke pejabat KWSP di mana file u berada....tulis surat siap-siap yang you akan takda pekerja sekian-sekian sampai bila....then ada borang kena isi kat sana. Bila ada pekerja balik nanti, you kena inform pada pegawai yang berkenaan....then resume paying KWSP online as usual.

Untuk perkeso payah sikit...u know lah perkeso macam tak berdaya saing di dunia IT. Walau kata nak pindah depa still tak update new address....walau kata pekerja dan brenti depa still hantar borang....baik pi tutup akau terus. Boleh download borang di website depa. Borang takda pekerja.
Nanti kalau nak ada apekerja balik, register semula kat tempat baru. Lagi senang camtu.
Perkeso ni dia wajibkan kita bayaq tapi kemudahan takdak.....menyusahkan tul nak bayaq kena p bank. Kalau nak bayaq online kena p isi borang kat bank yg buka akaun....bila p bank tersebut depa pun taktau....tu camner. Sistem pangap.

Okies mama nak sambaung buat kije. Nanti mama update pasal Brillkids baru dan buku reading untuk budak2 bagi pandai baca dan new IKEA kitchen!!! Kbai! Assalamualaikum.

No comments:

Post a Comment