Wednesday, June 1, 2016

MY IKEA KITCHEN II - PART 3: SHOPPING

Part 3, no need for room prep. If u have stuff, you have to prep your room lah. Painting, tiling...etc.
Since our kitchen already prepped, we can just start shopping. Best kan?
Lawatan ke bahagian dapur memang syiok...!!! dan memeningkan kalau kita tak tau kita nak apa. Jangan terjah na...study dulu.


Maka, segerombolan lah kami pi beli dapuq...
Beli apa tue?...mai kita kasi detail sikit na...ingat, dapuq kami simple sangat. Takda high cabinet. Bentuk dapur pun susah bukan empat segi...yang penting senang nak angkut bila pindah keluar lagi 2 tahun.

.......

Dah lama stop blogging tetiba teringat tulis tak habis lagi pasal dapur ni...meh nak sambung. Kut2 la ada orang baca.
Dapur dah siap lama dah. Nak kata happy tak la sangat sebab simple tapi syukur sebab ada dapur Ikea....

Yang kami beli untuk bahagian 1: Bahagian sinki dan untuk buat kerja basah, prep masak.

Bahagian 1


Bahagian 1

Bahagian 1


Worktop
LILLTRÄSK white 2.8 cm

Frame
METOD white

Front
VEDDINGE

Handle
BLANKETT

Drawer
MAXIMERA

Shelf
UTRUSTA


Sink
BOHOLMEN

Legs / plinth
CAPITA




 Untuk Bahagian 2: Tempat masak air, letak microwave, brg kering.


Bahagian 2
Semua sama kecuali kaki:

Legs & Leg frame
LIMHAMN



Untuk list lengkap, sesiapa nak intai click sini. (tunggu dulu)

Lepas shopping dapur, kita minta depa hantar rumah. Kali ini rumah dekat so lori Rm80 saja. Orang Johor, Penang tunggu....nanti tak lama lagi buka kat tempat anda.

Barang...dah sampai kita simpan buat pekasam dulu.

Testing pasang....hubby keje...weeken jer free. Lambat la siap dapur.
Sambung lagi...


No comments:

Post a Comment