Wednesday, May 29, 2013

Bercuti ke Bangkok?

Rasa cam tak sedap hati nak pi Bangkok....
Patutkah batalkan ajer?

Kalau hangpa semua....nak pegi Bangkok tak?
Aku saja la nak bercuti dengan famili....sebenarnya nak shopping kat wholesale market tu.

Tak berminat pun nak tengok wat wat siam tue...naik gajah memang tak akan buat. pegi pasar terapung pun nak buat apa? bukannya boleh makan benda yg ada kat situ. Pastu taman tema....meluat aku nak masuk taman tema. Zoo? bersepah kat Malaysia nie. Muzium? Toy Museum kat Penang pun tak sampai. Nak masuk Madam tusot tengok Angelina Jolie? Dia pun dah nak buat pembedahan mastectomy...dah tak sama dah  ...memang tujuan nak soping saja semata. Setakat barang siam tu baru jer soping kat padang besar last weekend....

Banyak plak cerita tak sedap didengar....baik tak yah pegi. Jalan kat Sabah/Sarawak pun lagi ok kot? Nak beli barang wholesale order jer dari China. Lagi murah.

Tambahan plak...banyak plak bombings kat Bangkok semenjak 2 menjak nie. Haritu kat Asia Hotel, pastu kat tengah pekan Bangkok....kecut aku.
Cuti2 Malaysia jelah! Apa-apapun jadi dalam Malaysia, negara aku....banyak kontek. Kalau jadi kat Thai...mampus. Dah lah banyak orang jahat situ. Even polis pun perut hijau...macam taktau depa makan lipas....cacing....biawak....tikus?!

So, tak jadilah nak pegi. Takut aaa.

No comments:

Post a Comment