Thursday, November 5, 2015

Harini terasa sentap

Mungkin aku over sensitif kot.
You know lah kan aku ni...ouswipe aka sahm or wahm or i dunno what.
Eventho u buka kedai ke you still ouswipe la sebab takda pendapatan masuk exact dalam bank bulan bulan dan u pon flexi....jaga anak nombo 1 yang lain tolak tepi kan....
Tapi life still hectic la...sama kot tak semestinya i ouswipe i tak boleh komplen betapa sibuknya kerjaya i yang takda gaji ni uruskan anak ....
Bila i cerita, Terus dibanding kehidupan i dengan kehidupann seorang lagi yang ada kerjaya yang sama gak uruskan anak....(tapi dia ada tukang gaji)....
Sentap la....

Rupanya mak aku yang menyentapkan aku...

Rasa cam rendahnya plak....

Sedihnya rasa....

Pilu....

Or

Maybe i over sentitip....

Maklumla asyik2 balik kampung....cam takde kije nak buat...
Minggu ni rasa cam takmau balik kampung tapi bila dikenangkan lepas ni ntah bila boleh balik, pederas pi la walau baby tak sihat...nasib dia tak gheyau tengah hiway.
Rasa cam esok nak pederas balik kulim balik....dahla sentap tengok mak marah anak2 nakal asyik membising....budak-budak camnilah mak....mak bayangkan seharian i duk cam ni kat rumah....depa pi sekolah rasa aman sikit. Lepas balik, memang hiruk pikuk. Ini baru 2 budak, kalau lebih taktaula kan...sebab stress i dah jerit2 kat budak suh diam, Kesian pula depa nak main aci ligan ja....ada space besaq boleh lari. Kat sana sempit nak lari pun 5 langkah ja dapat....
cik baby pula ntah kenapa nangis ja...takmau susu dah bengkak dah ni....sigh. Ntahlah....nak balik la esok...laki takdak....bosannya takda pakar rujuk.

I over sensitip kowt....

Dalam banyak2 adik bradik akulah yang paling.....orang lain semua success. Aku jer cam ni...sob2. Dahla beb...i sensitip kot semenjak jaga anak sensorang ni....letih kot tapi sapalah i nak ngaku i letih i kan ouswipe saja....tak layak nak letih kan kan kan? huuuuuuuuuuuuuuuuu.................

3 comments:

  1. alamak.. alamak.. jgn sentap babe... org yg kerja mcm i ni, terhingin nak dok umah.. takpe.. eventho housewife, its still pekerjaan yg murni tau.. u diberi kesempatan jaga amanah Allah dgn lebih baik dari parents lain.. tak gitu?? U pon sucsess babe.. jgn bandingkan dgn yg lain.. cukup la u happy... (et,kulim)

    ReplyDelete
  2. huuuu nak wat camner....tersentap....rasa down....sebab tu malas nak cerita apa2 pada mak....mak mesti bandingkan dengan si dia tu...menantu kesayangan dia. huuuuu......

    ReplyDelete
  3. Everybody have their own battle. Everybody is different. If you say I success in my carreer, it's not true girl..i am in the state of terrible stress and depression. That's why sometimes i talk to my flower plants because no human being will understand me. You are the luckies person as you have a life partner to talk in good and bad times. I have no human soul to talk but only God.

    ReplyDelete