Saturday, August 20, 2011

Nyaris terbabas lagi...

Harini ialah Ramadan ke-20 1432M/2011. Wah...cepat sungguh masa berlalu. Dah nak raya. I ni memang teruk bab bangun pagi-pagi. Kalau ayah tak gerak memang selamat la...tadi pun ayah sempat gerak lagi 15 minit nak habis waktu bersahur. Sebab semalam berbuka tak makan nasi so pagi ni kenalah makan nasi. Goreng telur sikit. Oklah tu. Harini tak tahu samada ayah nak gi soping baju raya ke tak...nanti I tanya. Maksudnya baju kurung dan melayu for my lil angels. Kalau ikutkan I memang tak beli baju tradisional sebab nanti memang tak akan pakai dah. Rugi je beli. I just order baju bebudak tu online jelah. Dress & T-shirt Mc Queen. Tu pun tak sampai lagi. Kalau harini tak sampai kena call check tengok. Dah lama ni. Patut sampai hari Khamis haritu. Kena korek email cari tracking numbernya.

Raya ni cuma nak cari selendang baru, kasut, blouse putih. Haritu ternampak kat Tesco tapi tak beli coz tak cukup budget. Tengoklah kalau sempat beli sebelum balik kampung...

Esok, buat tart nenas dan cupcakes untuk Adam's birthday. I decided to celebrate his birthday anyway. Simple pun celebrate on The Day. 22th August every year. Teringin sangat nak tempah ice cream cake Baskin Robin tapi jauh la plus I have no budjet la. So, korek-korek recipe cupcakes online dan frostingnya. Hopefully jadilah. Siang nanti nak pi kedai bakeri cari lilin, topi, belon....bagi meriah sikit.

Semalam tidur lambat la, buat terawih then baca buku anger management untuk parenting...Ya Allah, berilah kesabaran yang melimpah ruah untukku hari ni. Semalam dah visualization. Harap tak melenting harini. Amin. 

No comments:

Post a Comment