Monday, February 13, 2012

Akhirnya...dia ok juga...

Alhamdulillah,
Dah 4 hari tak makan, cuma minum....
Badan lembik...Asyik baring, nangis....sedih mama tengok. Mama pun jadi takde mood nak buat apa pun.
Lepas muntah-muntah, adik cirit air pulak....bayangkanlah, keluar air jek....
Memang dehydrated. Bibir pecah, badan kurus...
Sebenarnya aku nak bawa dia gi jumpak doc esok kalau dia still baring tanak makan. Makan ubat jer itupun seksanya!!!

Adam, kami dah fedup. Memang ubat antibiotik tu dia ludah semua...

Adik sebab dia kecik lagi, so bulehlah paksa dia makan ubat. Tapi amatlah kasihan...
Tetiba petang ni dia dah ok, start nyanyi, start main dengan abang Adam...lega hati mama.
Masa makan, dia tanak nasi, just telur...jadilah janji ada benda masuk dalam perut dia.
Tapi aku tanak menaruh harapan tinggi. Tengok esok pagi camner. Kalau lembik balik--->off to clinic
Hopefully ok.. Menyesal pula tak ambil vaksin. Memang patut ambil walaupun jaga anak sendiri coz, sooner or later, dia akan kena. 
Penangan Rotavirus

No comments:

Post a Comment