Skip to main content

quitting FB

Yes....
I am quitting facebook...
i won't delete my profile lah since it's linked with pages so, still i am using the fb messages to email people. I also need the pages to make announcement. I just dont wanna be there anymore. Gud Luck.

Actually i m thinking of leaving fb a lot of times, no luck. I am actively involve since 2009.
How long fb would last? People are fedup with fb policy...latest about the brutal video of a woman been murdered circulating around and everybody could watch it including a child.
Last time, i had report a page about this girl stepping on a Quran, hate Islam. They replied that the page doesn't violated their policy....i hate fb since then.

I started to hate my friends about their political opinions....not good.
Some friends love to show off what they have.....not good.
Some friends claimed to be pious also spread untrue news....and brag about their piousness....not good.
Me? who knows what i have done?....not good.
I started to feel stress reading the feed line....
So many advertisement on the feed line...

(Sedikit sebanyak mesti ada dosa aku buat kat situ....)
Last time, fb is so much fun, connecting with friends and catch up what's happening in their lives.
Now, there's so may lies and negativity lingering like a dark cloud!

Since i stop FBing....i feel more okay. I managed to do a lot of other stuff. My mind is not blocked with negativity anymore.
This is it guys....you can message me since i still will receive email if anybody needs my attention.
Fb friends, anything can sms hokay....

Comments

  1. caya lah..aku lum mampu..still need my daily dose of FBing :p

    ReplyDelete
  2. hg bukannya posting sangat pun...you will do better than me.
    anyway, i don't think i will succeed quitting fb....
    so far so good, still holding on.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

I want IKEA kitchen...bahagian lima: Installation

Sebenarnya dah boring tulis entry nie.....pasal dapuq ni.
Semasa aku tulis entri ni, dapuq aku dah 99% siap. Tinggal nak pasang plinth kat kaki kabinet.
Sebab tu macam malas nak tulis. Excited dah kurang. Next entry will be the finale, Before & After.

So....lepas beli barang dan bayar apa yg perlu dibayar....maka baliklah kami ke Kulim....
Lepas 3 hari macam tu, depa mai....first trip, hubby check semua barang. Make sure check dengan amat teliti. Sebab barang hanya akan beza di item article number.... ada barang salah hantar ada barang takde dan kotak yg kami pack macam gila kat sana haritu depa tertinggal.....beribu gak nilai barang dalam 2 kotak tu. Barang yg tertinggal tu, ada orang mai ambil dan tukar pada hari berikutnya....customer service ikea memang tip top lah jangan risau kalau ada kes macam nie...

Hubby aku punyalah excited mula nak pasang kabinet malam tu juga....sampai tumpah kicap sebotol. Rumah tengah macam tongkang pecah. Aku dah pesan, simpan dulu botol tu nanti p…

Bagaimana hendak mendaftar & mencarum sebagai Majikan di KWSP

KWSP

Bila pekerja dah mula bekerja....maka barulah si Majikan boleh pergi mendafar. Kalau pekerja belum start kita dah terhegeh-hegeh...pegawai kwsp suruh balik dulu...hahaha. Takpe kalau pekerja dah bekerja banyak bulan so bila kita mendaftar, kwsp akan charge caruman tertunggaklah yg beberapa bulan tue.

Majikan walaupun ada satu pekerja, dan pekerja tu layak dicarum..kenalah mencarum. Kalau tidak, kut depa mai check di premis kan tak pasal2 kena denda. Macam mana nak tau pekerja tu layak mencarum ke tak? maka pi lah ke website jabatan tenaga kerja...ada maklumat.

Macam aku, aku tak de bajet. Aku upah part time jer...still kena sebab waktu bekerja lebih dari 14 jam seminggu.

So, samada korang download borang KWSP 1 di website KWSP tu atau walk in ke pejabat KWSP. Baca arahan...isi lengkap. So, siap hari itu juga akan dapat nombor pendaftaran majikan secara sms. Jangan lupa daftar i-account untuk memudahkan urusan pembayaran/semakan.

Nak mancarum pula macam mana? kalau pejabat kwsp de…

I want IKEA kitchen...bahagian enam: Siap!

Siap dah sebulan lepas....satu part tak pasang lagi. Plinth, ada masalah nak potong kayu. Biarlah nanti beli gergaji bulat tu baru boleh potong. Akhirnya siap 99%.
Kos SEMUA RM6588 (termasuk lantai kayu, electrical, piping, hood, meja, algot system dan aksesori) sahaja. Tunai. Tidak termasuk kos lori.
Yes, i love my new kitchen. I love my personal finishing touch and still touching up a lil bit here and there.
It suites us, a family of four.






Tu jelah...happy with the result.