Skip to main content

How to deactivate voicemail? Macam mana mahu menyahaktif mel suara?

Ya...sama macam pengguna lain, i hate voicemail/mel suara.
Kalau dapat mel suara, mesti caller itu tak tinggalkan apa-apa mesej...and i paid for the call. The caller also paid for it...we both paid for nothing.
Untuk hotlink, i never bother to deactivate it coz .... ntah. Been using it since forever and the voicemail is there from the start. Couldn't find a way to deactivate it anywhere include their website...not in faq...only in forum but you have to give them your phone # openly...(openly?)...no happening for me since i already got lots of spammers....not openly. 

Recently, i just feel the need to deactivate my voice mail for both of my lines...hotlink (maxis) and digi. I never activate it. It's already activated from the start.  I really hate it. Most of the times, no real messages in the voice mail. All accidental... 
When i call my mom/sis also they don't pick up and i end up in the voicemail...and hung up. Still have to pay money...grrrr....
Sometimes, my phone rang and i rushed to answer it but i couldn't make it and the call diverted to voice mail. How to pick up within 4 rings? Idiot! Rushing for nothing....

These phone company, they don't wanna tell you how...to deactivate it. I surf blogs...the info already invalid. Sigh...

Okeh, easylah...just call their customer service.
Digi, you call digi helpline: 016-2211800, then you have to endure listening to options given by robots. At first i got fedup and hung up...i called again, just choose whatever number option given to talk to human....Once you talk to human...tell them you want to deactivate voicemail...DONE in seconds. You will receive sms how to activate back (and to deactivate!) the code is:

*128*1*9*3# 

Ha....got it?

For Maxis Hotlink, same. just call CS: 1300 820 120
Endure talking to robots, just choose any number to talk to human. Then tell them you want to deactivate voice mail. They will ask your phone number. Your voice mail will be deactivated within 2 hours.

Problem solved....

Comments

Popular posts from this blog

I want IKEA kitchen...bahagian lima: Installation

Sebenarnya dah boring tulis entry nie.....pasal dapuq ni.
Semasa aku tulis entri ni, dapuq aku dah 99% siap. Tinggal nak pasang plinth kat kaki kabinet.
Sebab tu macam malas nak tulis. Excited dah kurang. Next entry will be the finale, Before & After.

So....lepas beli barang dan bayar apa yg perlu dibayar....maka baliklah kami ke Kulim....
Lepas 3 hari macam tu, depa mai....first trip, hubby check semua barang. Make sure check dengan amat teliti. Sebab barang hanya akan beza di item article number.... ada barang salah hantar ada barang takde dan kotak yg kami pack macam gila kat sana haritu depa tertinggal.....beribu gak nilai barang dalam 2 kotak tu. Barang yg tertinggal tu, ada orang mai ambil dan tukar pada hari berikutnya....customer service ikea memang tip top lah jangan risau kalau ada kes macam nie...

Hubby aku punyalah excited mula nak pasang kabinet malam tu juga....sampai tumpah kicap sebotol. Rumah tengah macam tongkang pecah. Aku dah pesan, simpan dulu botol tu nanti p…

Bagaimana hendak mendaftar & mencarum sebagai Majikan di KWSP

KWSP

Bila pekerja dah mula bekerja....maka barulah si Majikan boleh pergi mendafar. Kalau pekerja belum start kita dah terhegeh-hegeh...pegawai kwsp suruh balik dulu...hahaha. Takpe kalau pekerja dah bekerja banyak bulan so bila kita mendaftar, kwsp akan charge caruman tertunggaklah yg beberapa bulan tue.

Majikan walaupun ada satu pekerja, dan pekerja tu layak dicarum..kenalah mencarum. Kalau tidak, kut depa mai check di premis kan tak pasal2 kena denda. Macam mana nak tau pekerja tu layak mencarum ke tak? maka pi lah ke website jabatan tenaga kerja...ada maklumat.

Macam aku, aku tak de bajet. Aku upah part time jer...still kena sebab waktu bekerja lebih dari 14 jam seminggu.

So, samada korang download borang KWSP 1 di website KWSP tu atau walk in ke pejabat KWSP. Baca arahan...isi lengkap. So, siap hari itu juga akan dapat nombor pendaftaran majikan secara sms. Jangan lupa daftar i-account untuk memudahkan urusan pembayaran/semakan.

Nak mancarum pula macam mana? kalau pejabat kwsp de…

I want IKEA kitchen...bahagian enam: Siap!

Siap dah sebulan lepas....satu part tak pasang lagi. Plinth, ada masalah nak potong kayu. Biarlah nanti beli gergaji bulat tu baru boleh potong. Akhirnya siap 99%.
Kos SEMUA RM6588 (termasuk lantai kayu, electrical, piping, hood, meja, algot system dan aksesori) sahaja. Tunai. Tidak termasuk kos lori.
Yes, i love my new kitchen. I love my personal finishing touch and still touching up a lil bit here and there.
It suites us, a family of four.






Tu jelah...happy with the result.