Tuesday, April 22, 2014

Sad days ahead...:'(

Ingatkan nak post tentang...cara2 mendaftar sebagai Majikan di KWSP dan Perkeso....tapi....

Just a short entry for memorial.
Semalam, semualanya bermula seperti biasa, bangun...subuh...kejutkan anak...hantar anak2 sekolah....balik rumah....buat kerja....sampai pukul 10am. Semuanya berubah dalam sesaat.

Aku seorang yang amat sayang kepada makhluk Allah bernama kucing. Tapi entah kenapa aku selalu diuji dengan kematian mereka....Semalam, lepas seekor kucing kesayangan mati, aku berasa sangat pilu dan asyik bertanya kepadaNYA kenapa selalu macam ni?
Minggu lepas seekor hilang tiba2...penat cari. Rindu pun tak hilang lagi dah satu lagi mati pulak....aduh. Baru semalam....so bila terkenang dan terbayang mesti menitis air mata. Bila tengok tempat2 yang dia selalu tidur.. Setiap kucing ada personality...walau ambil kucing baru tapi tak sama dengan yang dah takde.

Aku bukan jenis mudah lupa...if time could heal....not working for me. Sometimes, i remember all my dead cats...sound freaky. Kucing dari aku budak2 sampai sekarang....banyak....sedih. Tambah lagi 2 ekor masuk dalam memori aku.
Dah takde dah kucing yang selalu sapa aku pagi2...takde dah deringan kalung bila dia berlari naik atas bila aku buka pintu...takde dah kucing yang suka gigit jari kaki kami (aku dan husband)...takde dah kucing yang suka memburu bawa balik hasil buruan,,,hanya tinggal kenangan.

Rasa macam serik nak bela kucing sebab bila dia mati, sangat sedih....kucing bukan sekadar kucing...kucing tu ada perasaan, tahu berfikir...tahu aku marah ke suka ke....binatang misteri. Memang orang yang tak faham tak akan faham....kenapa aku nak sedih2 sangat...kucing je pun, cuba tengok MH370...hilang.

Kucing tu sahabat aku....macam orang. Ntah bila pula aku akan ok dari emosi ini. Sebab aku tak nak ambil kucing baru. Selalunya aku cepat2 adopt kucing baru untuk hilangkan rasa kosong dalam hati. Biarlah kucing yang ada sekor ni sudah....akhirnya hanya tinggal Bubu as always.

Mungkin sebab aku baru pregnant, those cats knew...decided to go away.

Those friends reading, please don't mention about my pregnancy in FB. Promise.
 Have a brighter day ahead.
Mucit

Ponggo

1 comment:

  1. Condolence on your cat.. tp congrats on your pregnancy, Azza =) Take care ye

    ReplyDelete