Skip to main content

shopping makes me happy...

Thanks to God I lived in this small town nowhere to shop area. If I live in Penang or KL...who knows what will happen to my purse.
I am looking for a couch for my shop. My kids need a place to rest. They can sleep on that couch without me worrying of ant bite. My shop is located in a very old building... There're holes everywhere and ants coming out from it. You name it, all kinds of ants...red, black, small, army ants...and bit my kids. They afraid of ants. I have lotion handy for ant bites that I bought and asked from doctor...ants really bug me... a lot. I hate ants.
Here I was walking down the aisle during my norm grocery shop. Tada!  A couch! They sell  couches?! I want it! I want it! I keep thinking bout that couch that fits my budget and space area. Have to hurry!

I always make a shopping list before the event. Even though I hate groceries shopping, but I do feel happy doing it. Just grab some of this and that...before arrived home I already make a new list inside my head for the next shopping trip. My kids enjoy it. It's like going to a carnival. My girl always cry when we left...Adik, don't worry we will be back soon. Tesco and Kulim Carnival Mall only 5 minutes away.

It does make me feel up from down...
Yes, I do have this untold dilemma.
Shopping makes me happy. It is a retail.
I hope I am a mak Datin.

Comments

  1. Yes. I mostly do online shopping. Regularly i am getting discounts and coupons for my shopping by Coupons2redeem.com. May be they will help you too.

    John Ryan.
    Beyond The Rack Coupon Codes

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

I want IKEA kitchen...bahagian lima: Installation

Sebenarnya dah boring tulis entry nie.....pasal dapuq ni.
Semasa aku tulis entri ni, dapuq aku dah 99% siap. Tinggal nak pasang plinth kat kaki kabinet.
Sebab tu macam malas nak tulis. Excited dah kurang. Next entry will be the finale, Before & After.

So....lepas beli barang dan bayar apa yg perlu dibayar....maka baliklah kami ke Kulim....
Lepas 3 hari macam tu, depa mai....first trip, hubby check semua barang. Make sure check dengan amat teliti. Sebab barang hanya akan beza di item article number.... ada barang salah hantar ada barang takde dan kotak yg kami pack macam gila kat sana haritu depa tertinggal.....beribu gak nilai barang dalam 2 kotak tu. Barang yg tertinggal tu, ada orang mai ambil dan tukar pada hari berikutnya....customer service ikea memang tip top lah jangan risau kalau ada kes macam nie...

Hubby aku punyalah excited mula nak pasang kabinet malam tu juga....sampai tumpah kicap sebotol. Rumah tengah macam tongkang pecah. Aku dah pesan, simpan dulu botol tu nanti p…

Bagaimana hendak mendaftar & mencarum sebagai Majikan di KWSP

KWSP

Bila pekerja dah mula bekerja....maka barulah si Majikan boleh pergi mendafar. Kalau pekerja belum start kita dah terhegeh-hegeh...pegawai kwsp suruh balik dulu...hahaha. Takpe kalau pekerja dah bekerja banyak bulan so bila kita mendaftar, kwsp akan charge caruman tertunggaklah yg beberapa bulan tue.

Majikan walaupun ada satu pekerja, dan pekerja tu layak dicarum..kenalah mencarum. Kalau tidak, kut depa mai check di premis kan tak pasal2 kena denda. Macam mana nak tau pekerja tu layak mencarum ke tak? maka pi lah ke website jabatan tenaga kerja...ada maklumat.

Macam aku, aku tak de bajet. Aku upah part time jer...still kena sebab waktu bekerja lebih dari 14 jam seminggu.

So, samada korang download borang KWSP 1 di website KWSP tu atau walk in ke pejabat KWSP. Baca arahan...isi lengkap. So, siap hari itu juga akan dapat nombor pendaftaran majikan secara sms. Jangan lupa daftar i-account untuk memudahkan urusan pembayaran/semakan.

Nak mancarum pula macam mana? kalau pejabat kwsp de…

I want IKEA kitchen...bahagian enam: Siap!

Siap dah sebulan lepas....satu part tak pasang lagi. Plinth, ada masalah nak potong kayu. Biarlah nanti beli gergaji bulat tu baru boleh potong. Akhirnya siap 99%.
Kos SEMUA RM6588 (termasuk lantai kayu, electrical, piping, hood, meja, algot system dan aksesori) sahaja. Tunai. Tidak termasuk kos lori.
Yes, i love my new kitchen. I love my personal finishing touch and still touching up a lil bit here and there.
It suites us, a family of four.






Tu jelah...happy with the result.