Skip to main content

i've been bizzy

This week feel a little bit better from depress....going up the hill again. Even though after paying all my bills, still feeling okay. Not because my money in the bank still 'fat'...no. This month, i decided to settle my credit card debt. One card has been off debt. Another card, next month, Then I can breath happily :)  Yup, this month I used my savings to clear one cc debt. I can start save again next month. There goes my piano saving...
Last week, I have to draw thousands to pay my supplier who happened to visit at the same time...Event though that's something I have to do but seeing money going out that fast in my checking account really depressing. I just pray so Allah bless my biz.
Last weekend, we visited my mom in laws, there was a cobra inside the house, luckily nobody got bitten... scary. Hate is a strong word, but I rather being in a concrete residential areas instead of in the middle of paddy field. It was carry because that slithery thing was lurking just where Adam & Adelina were playing that day. If anything happened....I don't know. Today we live, tomorrow...dead into the cold and wet grave, with maggots...Allah please forgive all my sins...
I also busy with....updating my sister's blog shop...It is hard to add a cart to blog shop. Thinking to open a new webpage for that little biz but...her biz is terrible, no customers at all. I would waste RM300 to set up the data and website, and my time. I am in the middle of upgrading my website, but my hubby has no time so it just hang...I will push him after finish my international shipping rate. Back to my sis blog, I just want to add paypal cart into it...for certain products only. I think that's good enough for blog shop.
Lastly I am keeping myself busy with.....




Comments

Popular posts from this blog

I want IKEA kitchen...bahagian lima: Installation

Sebenarnya dah boring tulis entry nie.....pasal dapuq ni.
Semasa aku tulis entri ni, dapuq aku dah 99% siap. Tinggal nak pasang plinth kat kaki kabinet.
Sebab tu macam malas nak tulis. Excited dah kurang. Next entry will be the finale, Before & After.

So....lepas beli barang dan bayar apa yg perlu dibayar....maka baliklah kami ke Kulim....
Lepas 3 hari macam tu, depa mai....first trip, hubby check semua barang. Make sure check dengan amat teliti. Sebab barang hanya akan beza di item article number.... ada barang salah hantar ada barang takde dan kotak yg kami pack macam gila kat sana haritu depa tertinggal.....beribu gak nilai barang dalam 2 kotak tu. Barang yg tertinggal tu, ada orang mai ambil dan tukar pada hari berikutnya....customer service ikea memang tip top lah jangan risau kalau ada kes macam nie...

Hubby aku punyalah excited mula nak pasang kabinet malam tu juga....sampai tumpah kicap sebotol. Rumah tengah macam tongkang pecah. Aku dah pesan, simpan dulu botol tu nanti p…

Bagaimana hendak mendaftar & mencarum sebagai Majikan di KWSP

KWSP

Bila pekerja dah mula bekerja....maka barulah si Majikan boleh pergi mendafar. Kalau pekerja belum start kita dah terhegeh-hegeh...pegawai kwsp suruh balik dulu...hahaha. Takpe kalau pekerja dah bekerja banyak bulan so bila kita mendaftar, kwsp akan charge caruman tertunggaklah yg beberapa bulan tue.

Majikan walaupun ada satu pekerja, dan pekerja tu layak dicarum..kenalah mencarum. Kalau tidak, kut depa mai check di premis kan tak pasal2 kena denda. Macam mana nak tau pekerja tu layak mencarum ke tak? maka pi lah ke website jabatan tenaga kerja...ada maklumat.

Macam aku, aku tak de bajet. Aku upah part time jer...still kena sebab waktu bekerja lebih dari 14 jam seminggu.

So, samada korang download borang KWSP 1 di website KWSP tu atau walk in ke pejabat KWSP. Baca arahan...isi lengkap. So, siap hari itu juga akan dapat nombor pendaftaran majikan secara sms. Jangan lupa daftar i-account untuk memudahkan urusan pembayaran/semakan.

Nak mancarum pula macam mana? kalau pejabat kwsp de…

I want IKEA kitchen...bahagian enam: Siap!

Siap dah sebulan lepas....satu part tak pasang lagi. Plinth, ada masalah nak potong kayu. Biarlah nanti beli gergaji bulat tu baru boleh potong. Akhirnya siap 99%.
Kos SEMUA RM6588 (termasuk lantai kayu, electrical, piping, hood, meja, algot system dan aksesori) sahaja. Tunai. Tidak termasuk kos lori.
Yes, i love my new kitchen. I love my personal finishing touch and still touching up a lil bit here and there.
It suites us, a family of four.






Tu jelah...happy with the result.