Friday, July 27, 2012

Persiapan Beraya...

Tadi baru jer beli kasut raya untuk bebudak ni. Kami pi Bata jer. Bubblegummers tu. Taklah mahal sangat kan. Sepasang tak lebih 40 ringgit.
Aku? Takdelah kasut masut ni. Takde bajet la.
Ok. Next week nak tuju Outlet store cari baju raya plak (kat bebudak la) 2 pasang dress untuk adik, baju T transformers untuk abang 2 pasang. Seluar jeans untuk abang.
Kebetulan birthday si abang jatuh pada raya ke-4, so terpaksa bajet untuk hadiah robot Transformers dalam 50ringgit gitu.
Baju Kurung & Baju Melayu nak jahit sendiri sebab nak guna kain T-shirt. Baru jumpa kain jenis sejuk tu kat kedai kain di Kulim ni. Semeter....mahal gak. Dalam 24 ringgit tapi bidang 60 katanya. Baju budak ni semeter cukup lah.
Oh, kalau nak cuba buat baju kurung bebudak, silalah belajar di sini,
http://jarheat.blogspot.com/

Tahun ni tak buat kueh...sebab membazir. Selalu buang lepas raya. Baik beli jer.
Seperti kelaziman, aku tetap buat kek special ku...cheesecake heaven (Insyallah nanti share kat ruangan memasak). Bahan-bahan dah beli siap-siap...nanti dah dekat raya kalut nak cari cream cheese. Bukan sembarangan cream cheese boleh guna.
Tahun ni sebab birthday Adam...terpaksalah masak sebiji kek coklat lagi lepas raya.
Suamiku raya tak lama, raya ke-3 dia akan ke Amerika jumpa bos dia...so aku ENJOY!!!!!!!! Raya lama-lama rumah mak!
Selamat berpuasa...

No comments:

Post a Comment