Skip to main content

Rimas...

Perasaan yang amat membuatkanku rasa bersalah...
After a long day with the kids...I always urge them to go down...(watch tv with daddy downstairs) so that i can relax and be alone for a while...but after 10 mins even the tv shows disney channel, both of them will climb up the stairs and boing...boing...boing...on the bed...
Why they always want to be with me all the time? Please be with your dad too lil guys...How could them be with their dad while the dad always on the tabbie or lappie enjoying their own moment...
My bedroom door knob is still broken due to my hot temper slamming the door months ago so I cannot lock it...darn!!!
I just wanna be alone...just for a while...this is bad. Am i a bad ungrateful mom? Maybe...

I still don't like to cook...
Tonight I steamed a fish...quite good. Adelina ate. Adam doesn't like fish except sardines in can. My hubby...aiseh...always sleep early and miss dinner at the end just throw everything into the bin...what a waste. That's why I hate cooking coz nobody appreciates my cooking...except me.

My new cat is doing fine...he's not so afraid of people anymore...but tend to urinate on the bed when his litter is full...aiyoh!!! Tomorrow have to add one more litter box. Hope can snap a picture with my new cat...

It's bed time for the kids, GTG.

I forgot to press publish and went to bed...woke up at 1.00 am.
Just realized that it was Nisfu Syaaban, so I recited Yassin and pray sunat Hajat. I am ot fasting today...I am not a fasting kind of person. I only fast in Ramadhan and qada' the fast i missed. Hope today and tomorrow and the days after that will be full of blessings from my dear Allah...Amin.

Comments

Popular posts from this blog

I want IKEA kitchen...bahagian lima: Installation

Sebenarnya dah boring tulis entry nie.....pasal dapuq ni.
Semasa aku tulis entri ni, dapuq aku dah 99% siap. Tinggal nak pasang plinth kat kaki kabinet.
Sebab tu macam malas nak tulis. Excited dah kurang. Next entry will be the finale, Before & After.

So....lepas beli barang dan bayar apa yg perlu dibayar....maka baliklah kami ke Kulim....
Lepas 3 hari macam tu, depa mai....first trip, hubby check semua barang. Make sure check dengan amat teliti. Sebab barang hanya akan beza di item article number.... ada barang salah hantar ada barang takde dan kotak yg kami pack macam gila kat sana haritu depa tertinggal.....beribu gak nilai barang dalam 2 kotak tu. Barang yg tertinggal tu, ada orang mai ambil dan tukar pada hari berikutnya....customer service ikea memang tip top lah jangan risau kalau ada kes macam nie...

Hubby aku punyalah excited mula nak pasang kabinet malam tu juga....sampai tumpah kicap sebotol. Rumah tengah macam tongkang pecah. Aku dah pesan, simpan dulu botol tu nanti p…

Bagaimana hendak mendaftar & mencarum sebagai Majikan di KWSP

KWSP

Bila pekerja dah mula bekerja....maka barulah si Majikan boleh pergi mendafar. Kalau pekerja belum start kita dah terhegeh-hegeh...pegawai kwsp suruh balik dulu...hahaha. Takpe kalau pekerja dah bekerja banyak bulan so bila kita mendaftar, kwsp akan charge caruman tertunggaklah yg beberapa bulan tue.

Majikan walaupun ada satu pekerja, dan pekerja tu layak dicarum..kenalah mencarum. Kalau tidak, kut depa mai check di premis kan tak pasal2 kena denda. Macam mana nak tau pekerja tu layak mencarum ke tak? maka pi lah ke website jabatan tenaga kerja...ada maklumat.

Macam aku, aku tak de bajet. Aku upah part time jer...still kena sebab waktu bekerja lebih dari 14 jam seminggu.

So, samada korang download borang KWSP 1 di website KWSP tu atau walk in ke pejabat KWSP. Baca arahan...isi lengkap. So, siap hari itu juga akan dapat nombor pendaftaran majikan secara sms. Jangan lupa daftar i-account untuk memudahkan urusan pembayaran/semakan.

Nak mancarum pula macam mana? kalau pejabat kwsp de…

I want IKEA kitchen...bahagian enam: Siap!

Siap dah sebulan lepas....satu part tak pasang lagi. Plinth, ada masalah nak potong kayu. Biarlah nanti beli gergaji bulat tu baru boleh potong. Akhirnya siap 99%.
Kos SEMUA RM6588 (termasuk lantai kayu, electrical, piping, hood, meja, algot system dan aksesori) sahaja. Tunai. Tidak termasuk kos lori.
Yes, i love my new kitchen. I love my personal finishing touch and still touching up a lil bit here and there.
It suites us, a family of four.






Tu jelah...happy with the result.