Tuesday, May 8, 2012

My Samsung Galaxy Tab 10.1

Apa nak buat kalau mic rosak? Tak buleh main talking cat dan record video or google voice search?

-Hantar servis. Lepas servis my SGT takde masalah. Takde lagi masalah 'hang', masalah tak leh detect wifi secara automatik, dan takde lagi masalah bengong tak tentu hala. Interface/software pun dah update. 

Apa nak buat jika Samsung Galaxy Tab 10.1 cannot detect sim card?

-Ni lah masalah aku sekarang!!!!! Tensi tau. Segalanya terjadi lepas hantar servis mic rosak...Sesuka hati reboot pastu dah naik tanda 'no sim card'...then kena tutup off tablet dan cabut sim card, then masukkan balik.
Mula-mula jarang-jarang...tapi lama-lama sehari 2-3-4 lima kali...tensi beb especially tengah wifi toggle dan bebudak tengah rancak main tablet...kita pula duk tunggu email penting. 

-Forum kata: 
1) insert the sim card correctly sampai bunyi 'click'.------> dahlah. Takkan bodo sangat kot?
2) the sim card might be dirty with thumb print...Maybe, since it started after the service.
3) the sim slot maybe corrupted or damaged... kena hantar servis lagi. NOOOOOOOOOOO!!!!!!!!

Takpelah, I love my SGT. Bebaru ni belikan ipad 3 tuk mak. Banyaknya benda takde...especially widgets. Then I know that mine is much better than ipad.......once go android cannot turn apple that's for sure.

UPDATE: Betul, sila wipe sim card anda. Mine, after i wiped....TADA!!!! no more problemo :)))))

No comments:

Post a Comment