Thursday, August 2, 2012

haus...

Teruk.
Walhal kalau bulan biasa takdelah minum air banyak mana pun...
Baru pukul 1.30 pm ni dahaganya...
Sebab apa? Teruk sangat mengemas dari lepas sahur sampai sekarang...
termasuk jugalah pergi kedai buat kerja, pergi pasar basah beli ikan, pergi pejabat pos, aktiviti basuh baju dan ampai...ambil anak dari tadika tetiba dia nak makan bihun goreng terpaksa stop kedai beli bihun...masak lunch depa pula...
Sebab apa mengemas? Ha! hubby I takde so I invite kawan (di atas keizinan suami) untuk berbuka denganku)...petang ni nanti tunggang langgang kat dapur pula masak masakan ala kedai tomyam...
Disebabkan kawan aku ni, tetiba tergerak hati nak masuk pasar basah. Pasar ni depan kedai aku jer...tapi sebab aku eksyen tak pernah jenguk apa ada dalam. Aku hanya tahu Tesco, Giant...and kedai pasar mini kat Taman Selasih.
Banyak juga barang fresh kat situ rupanya...udang? gedabak beb!!! beli siakap...nak stim petang ni. Beli daun limau purut...(takde kat giant/tesco) nak buat tomyam udang gedabak...beli kailan-> kailan ikan masin....beli minyak sapi...nak buat nasi minyak...kalau dengan hubby pun tak masak macam ni.
So ingat esok kena masak untuk hubby pula....

p/s...bagus bila orang bertandang rumah...tetiba habuk/sawang hilang. Semak samun...GONE. Stroller yang bersepah kat depan...semua hilang secara magis...kalau boleh nak tukar langsir...melampau la tue. Penat nie...

No comments:

Post a Comment