Wednesday, August 8, 2012

Projek Raya 2012 Continue

Apa jadi dengan projek baju kurung untuk anak daraku?
Disaster...
What happened?
Leher luas merela...orang Kedah punya lorat.
Leher besar amat...
Dah siap buat decor taw...
Ini i ukur dari baju lama, ntah apa silapnya...
What to do? What should I do?
Apa lagi...tetas la. Jahit lain yang bahagian badan tu...
Dah jadi banyak kerja. Actually memang banyak menetas dari menjahit....ha ha ha
Maklumlah first time jahit baju kurung ni.

Lastly, siap gak lah. Bahagian kain tu i dah jahit siap-siap so jadi one piece baju kurung...
  Macam mana ukur leher tau...tetiba teringat cara mak i dulu buat, dia gunting paper buat lubang, pastu adjust sampai tangkap muat...senang.


Continue with Baju Melayu encik Adam...

No comments:

Post a Comment

Akhirnya home school menjadi pilihan - No more cry

Sebenarnya home school adalah pilihan terakhir mama.... Sebabnya mama tak yakin dapat mendidik anak mama ni sebaik cikgu2 di luar sana. M...