Monday, December 31, 2012

Dah tahun baru...?

Aiseh lamanya tak tulis.
Walaupun terasa macam failure masa cuti sekolah ini akan tetapi...bila check balik, rupanya banyak juga helaian worksheet dan telah ku suruh anak-anak buat. Adam yang pemalas pun banyak juga yang dia buat...si adik Lina pula dah pandai tracing dan color sendiri  tak perlu suruh-suruh dah. Bagi worksheet pandailah dia buat. Dah siap dia mai bagi..: "mama dah siap.." terkejut gak  mulanya tapi lepas tu kagum. Maklumlah dengan si Adam memang low expectation so bila si adik cepat buleh terasa 'WOW' sebab umur dia baru jer nak 3 tahun...Alhamdulillah...semoga lepas ni boleh teruskan dengan latihan tracing abc plak.
Semenjak akhir-akhir ni memang agak sibuk. Sebabnya biasalah kan jadi mak memang sibuk dengan chores biasa dan online shop dan buka akaun kurier baru dan kenduri kendara dan sebagainya-lah. Sampai nak mengkait pun tak sempat lahhhh. Memang tengah buat projek amirugumi lanie...ntah bila nak siap ntah!
Website plak kami nak update versi sebelum ni guna free template sajer. Then oleh sebab version tu dah tak disupport oleh server, so terpaksalah cari...nak beli nie, macam-macam kriteria nak cari...sebab alang-alang beli biaq berbaloi tak yah tambah pluggin dah. Susahnya, bila ada yang berkenan, ada plugin takde...bila semua plugin ada, version tak support, bila version dah cantek, plugin ada...banner depan statik plak. Kami nak banner depan gerak-gerak tanpa perlu guna GIF....bila semua dah ada, oh, kami nak 3 row plak sebab nak tambah youtube kat row kanan...haiyoh! then back to square one. Banyak kali cari then back to square one...ada gak fedup kejap pastu buat lagi...then back to square one. Ingat nak kontek web developer dah suh customize....mau kena ketuk nanti.

Tapikan Alhamdulillah, jumpa template dengan semua ciri-ciri moden dan sophisticated itu akhirnya dengan harga USD116.00 - beli. Settle satu bab.

Esok new year...aku banyak kerja...nak buka akaun poslaju dan masukkan banyak produk baru.
Resolusi? Biasa ajerlah kot cuma tahun 2013, no more cholesterol foodie. Thinking to buy a new excercise machine (that's not pose any danger to my kids) so i can do cardio and be healthy.

Selamat 2013!

No comments:

Post a Comment