Monday, November 19, 2012

Pap Smear test

Akhirnya dah selesai tanggungjawab terhadap diri sendiri...asyik tangguh-tangguh...bila kita free, nurse pap smear cutilah, pergi luar kawasan la. Bila dia ada, kita plak peot...ingat nak pergi semalam sebab hari Ahad kan, tak payah bawak si Lina ni nanti guling-guling menagis kat klinik nanti. Tapi as expected, nurse pap smear cuti plak...
Hari ni tak kira, bawa juga budak ni. Bagitau nurse nanti dia akan nangis bila i naik atas baring buat check-up. Betullah dia berguling kat atas lantai tu tapi nasib baik ada nurse satu lagi mai pujuk...selalunya dia tak nak kat orang tau tapi Alhamdulillah, ok jelah tadi.

Ini merupakan kali ke-4 buat Pap Smear test...tak suka buat test ni sebab you taulah kan. Tapi bila fikir balik kalau tak buat dan kalau jadi penyakit dan terlambat nak ubat....lagi teruk akibatnya. So hopefully depa tak call sebab kalau depa call pasal results kita, alamat tak baik tu.
I buat kat klinik LPPKN Kulim so kena bayar sikit. Sebab buat pekej kena bayar rm25.00. Kalau buat kat Klinik Ibu & Anak, free jer tapi tunggu lama saing dengan orang mengandung. Kalau buat klinik swasta, kena rm60++.
Tadi, results gula, berat badan, kedudukan implanon, period cycle, breast, semua ok kecuali tahap kolestrol teruk sikit...on the dot. Lepas ni terpaksalah jaga makan. Kurang goreng ayam kot. Minyak-minyak tu...cucuq...ni tara i tak berapa makan sangat tau. Cuma ayam goreng agak kerap la buat sebab senang nak masak. Senaman? payah sikit bab ni...no time and the kids love to bug me. Mesin senaman pun dah sedekah kat adik ipaq...sebab budak-budak suka main atas mesin tu takut bahaya dan jadi kejadian tak diingini.

Seriously sejak tak buka fesbuk, masa jadi lebih banyak. Oh...rupanya fesbuk ni membuang masa. Kadang-kadang bila buka komputer, tak tahu nak buka website apa. Selalunya buka fesbuk dulu...jadi, kalau takde kerja, tutup balik komputer dan buat kerja lain...kalau tak percaya sila cuba.

Harini order tak banyak so lepak dan download ost to the beautiful you...Serious best giler citer nie. Rasa nak tengok sekali lagi... nak rehat 2-3 hari. Baru nak start apa tu citer Kim Hyun Joong tu..ha Arang & The Majistret...Sebab apa meluat tengok drama Korean ni? Sebab bila dah start tak leh buat kerja apa dah asyik teringat kisah depaaaa aje. :)

No comments:

Post a Comment