Skip to main content

Apa ada dengan beg Coach?

Sebenarnya aku tak faham kenapa wanita sanggup beli beg harga beribu ringgit...
Kalau memang mampu, duit tak toroh nak wat per, takpelah.
Yang kesian bila ada yang sanggup bayar bulan semata nak pakai beg Coach...pathetic.
Baik beli barang emas, boleh bagi anak cucu cicit nanti.

Jadi aku pun surf internet, why women love Coach bag...dapatlah jawapannya...kualiti memang tinggi tapi made in China jer. Adalah yang made in Italy, tapi some made in China. Okey...apa-apalah.
Kalau pakai untuk kepuasan diri maybe okey boleh diterima pakai.
Kalau pakai nak menunjuk...please-lah. Who cares? Kat FB banyak iklan jual beg ni.
Beg aku paling mahal....tupun hubby yang beli kat US. Kat sana murah jer. Beg Liz Clairborne pun 10-20 USD jer. Out of season punya...Hubby aku main rembat jer dia bukan tau apa brand handbag ni.
Kalau aku beli sendiri, beli kat katalog jer...takdelah mahal...aku tak mampu pun.
Comel kan beg ni? beg ni jenama Cael Deon. RM69.00. Beg katalog.

Bukan apa, bulan lepas ada minah ni tetiba out of the blue call aku minta tolong tengokkan bag Coach yang kebetulan ada di Kulim. Ada sorang blogger jual beg ni murah...murah pun RM500 ke atas beb. Beg buh duit syiling pun RM300!!! Masalahnya si blogger ni acuh tak acuh bila aku tanya. Dia bagi address tapi address salah. Handphone pula asyik tutup. Yelah minah satu lagi suh gi tengok beg. Takpelah boleh gi tengok, masalahnya minah blogger ni. Ntah beg palsu...dipendekkan cerita, tetiba minah yang nak beli ni pi kutuk aku lak kata tanak tolong dia bersungguh-sungguh. La, aku yang sibuk tepon/sms si blogger haram ni buang masa jer taw. Dahlah meluat kat beg Coach. Minah yang nak beli ni relative aku tapi takde blood relation la (minta simpang). Cuma kawen dengan mine. Sesuka hati 'label'kan aku pulak. Aku ni orang baik taw...Aku bagitau mak, dia kata, takyah layan minah senget ni, takde mentaliti punya orang. Biarlah. Tapi aku bagitau mak, nanti Raya kalau dia ada rumah, saya tak mau balik. Tak mau jumpak dia...Raya ke bila ker...Dah lah menyusahkan aku, kutuk aku pulak, ingat aku tak tau dia kata kat aku...apelah. Biarlah kalau dia baca pun peduli apa aku. Berlagak...macam kaya. Keja gomen jer pun...hutang je banyak.

Dah puas hati meluahkan perasaan yang terbuku sejak sebulan lepas. Nanti hujung tahun ni bila hubby aku pi US, dah suh dia borong beg Coach banyak-banyak...Biarlah!!!

Baca lagi: apa-ada-dengan-beg-coach-bahagian-2

Comments

  1. nak tumpang gelak bleh ahahahahahha...ayat last tu yg tak ble blah hahahahhaha..punya la lama simpan dlm hati.. :D

    ReplyDelete
  2. ada ke dia kata aku tolong tak bersunguguh-sungguh...kecik hatiku. takkan nak bantai kat FB nanti gaduh. Tak maulah sampai ke tahap tue...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

I want IKEA kitchen...bahagian lima: Installation

Sebenarnya dah boring tulis entry nie.....pasal dapuq ni.
Semasa aku tulis entri ni, dapuq aku dah 99% siap. Tinggal nak pasang plinth kat kaki kabinet.
Sebab tu macam malas nak tulis. Excited dah kurang. Next entry will be the finale, Before & After.

So....lepas beli barang dan bayar apa yg perlu dibayar....maka baliklah kami ke Kulim....
Lepas 3 hari macam tu, depa mai....first trip, hubby check semua barang. Make sure check dengan amat teliti. Sebab barang hanya akan beza di item article number.... ada barang salah hantar ada barang takde dan kotak yg kami pack macam gila kat sana haritu depa tertinggal.....beribu gak nilai barang dalam 2 kotak tu. Barang yg tertinggal tu, ada orang mai ambil dan tukar pada hari berikutnya....customer service ikea memang tip top lah jangan risau kalau ada kes macam nie...

Hubby aku punyalah excited mula nak pasang kabinet malam tu juga....sampai tumpah kicap sebotol. Rumah tengah macam tongkang pecah. Aku dah pesan, simpan dulu botol tu nanti p…

Bagaimana hendak mendaftar & mencarum sebagai Majikan di KWSP

KWSP

Bila pekerja dah mula bekerja....maka barulah si Majikan boleh pergi mendafar. Kalau pekerja belum start kita dah terhegeh-hegeh...pegawai kwsp suruh balik dulu...hahaha. Takpe kalau pekerja dah bekerja banyak bulan so bila kita mendaftar, kwsp akan charge caruman tertunggaklah yg beberapa bulan tue.

Majikan walaupun ada satu pekerja, dan pekerja tu layak dicarum..kenalah mencarum. Kalau tidak, kut depa mai check di premis kan tak pasal2 kena denda. Macam mana nak tau pekerja tu layak mencarum ke tak? maka pi lah ke website jabatan tenaga kerja...ada maklumat.

Macam aku, aku tak de bajet. Aku upah part time jer...still kena sebab waktu bekerja lebih dari 14 jam seminggu.

So, samada korang download borang KWSP 1 di website KWSP tu atau walk in ke pejabat KWSP. Baca arahan...isi lengkap. So, siap hari itu juga akan dapat nombor pendaftaran majikan secara sms. Jangan lupa daftar i-account untuk memudahkan urusan pembayaran/semakan.

Nak mancarum pula macam mana? kalau pejabat kwsp de…

I want IKEA kitchen...bahagian enam: Siap!

Siap dah sebulan lepas....satu part tak pasang lagi. Plinth, ada masalah nak potong kayu. Biarlah nanti beli gergaji bulat tu baru boleh potong. Akhirnya siap 99%.
Kos SEMUA RM6588 (termasuk lantai kayu, electrical, piping, hood, meja, algot system dan aksesori) sahaja. Tunai. Tidak termasuk kos lori.
Yes, i love my new kitchen. I love my personal finishing touch and still touching up a lil bit here and there.
It suites us, a family of four.






Tu jelah...happy with the result.